avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... FURT INTRE SOTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

FURT INTRE SOTI

Buna ziua ,
Ma aflu in proces de divort cu sotul , amandoi locuind intr-un imobil construit in timpul casatorie fiind bun comun , acum cateva zile cand m-am intors acasa de la serviciu am gasit locuinta goala , sotul a furat aproape toate bunurile comune din locuinta si a parasit domiciliul , in fiecare zi cand eu sunt la serviciu el intra in locuinta si mai fura si din putinul care a mai ramas . Am chemat politia , s-a facut cercetarea la fata locului si s-a incheiat un dosar penal pe numele lui de furt . Va rog frumos sa-mi spuneti ce repercursiuni are aceasta fapta asupra lui , iar eu ce sanse am sa mai recuprez din bunurile furate ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:42, 26 Aprilie 2016
Furtul este prev. de art.228 NCP si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. Trebuie sa va constituiti parte civila in procesul penal cu c/val lucrurilor furate.Impacarea inlatura raspunderea penala.[Art.231(2)NCP].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare retragere plangere furt ContSters403177 ContSters403177 Buna ziua , acum 8 luni mi-a fost furata bicicleta din fata unui complex comercial . Autorul a fost prins si bicicleta recuperata . Intre timp dosarul a mers ... (vezi toată discuția)
Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Incadrare noul cod penal geo-vem geo-vem Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate. Va ... (vezi toată discuția)