avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie card furat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie card furat

In anul 2008 mi s-a furat un card pe care nu aveam bani fizici, dar aveam deschisa o linie de credit la care plateam o rata lunara de 10 % din suma datorata. Cel care mi-a furat cardul nu a putut sa fure decat diferenta de 800 de lei pe care o platisem. Am mers la banca si am reclamat acest lucru si s-a constatat ca intr-adevar, nu am fost eu cea care a luat banii de pe card. Dar de atunci, ei au vandut aceasta datorie unei firme de creante care inca de atunci ma asalteaza cu amenintari si plicuri in fiecare luna. Suma a ajuns acum cam pe la 5.000 de lei, pe care nu am de gand sa ii platesc. Anul acesta planuiesc sa imi cumpar un teren si vreau sa stiu daca firma de creante imi poate lua terenul pentru acoperirea sumei pe care zic ei ca o am de platit.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AngGeo , utilizator 14:54, 26 Aprilie 2016
De principiu, nu va poate urmari bunurile imobile ptr.titlurile executorii privitoare la creante a caror valoare nu depaseste 10.000 lei ron,vanzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi facuta numai daca acesta nu are alte bunuri urmaribile sau daca are bunuri urmaribile nu pot fi valorificate.[Art.813(5) NCPC].
Nu am niciun fel de bun mobil sau imobil in acest moment. Dar creanta a fost vanduta in urma cu 8 ani, iar timp de 8 ani ei nu au facut decat sa trimita instiintari prin posta la o adresa unde eu nu mai locuiesc de 6 ani. Anul trecut am fost sa imi vizitez fostii vecini, iar unul dintre vecini mi-a dat ultimul plic primit. Nu m-au contactat niciodata prin telefon, desi acesta era scris pe foile pe care ei le-au trimis, nu m-au contactat niciodata prin e-mail, desi adresa mea sta scrisa pe foile lor. Iar creditul de 800 de lei mi-au spus cei de la banca ca nu trebuie platit. Dupa atatia ani eu nu mai am nicio dovada a ceea ce s-a intamplat, mai ales ca ei nu mi-au dat la acea data nimic la mana, ci doar mi-au inchis contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita in curs si proprietate mostenita silvia77 silvia77 Buna ziua. De aproximativ un an am fost executata silita pt un credit restant si am o poprire pe salariu care vireaza lunar banii in contul bancii. Am o ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie în derulare din 2010. pot achiziționa un imobil în aceste condiții sau risc să fie executat? Dangiel68 Dangiel68 Am fost executat silit în anul 2010. De atunci plătesc, din pensie, 1/3 din cuantumul acesteia. Nu am avut imobile în proprietate. Acum, după 8 ani, vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita s.sttefan s.sttefan Buna ziua, Sunt executat silit (poprire pe salariu) de catre societati tip Kruk, Secapital de aprox. 10 ani, pentru pentru un credit pe care nu l-am mai ... (vezi toată discuția)