avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte donatie

:( Sper ca am nimerit unde trebuie,. Am nevoie de niste informatii. Doresc sa fac cadou cuiva un apartament, insa persoana nu poate fii prezenta. In plus, are buletinul expirat. Pot face acest lucru in aceste conditii, si cum? Multumesc anticipat si astept urgent raspuns.
Am uitat sa precizez ca acest apartament vreau sa il cumpar, dar pe numele acestei persoane, ea neputand fii prezenta la incheierea contractului.
Respectivul se poate identifica la notar prin doi martori de identitate pentru a da o procură prin care împuterniceşte o anume persoană să-l reprezinte la incheierea actului autentic de donaţie.


PS.
Nu am văzut a doua postare. Poate face acelaşi lucru pentru a da o procură în vederea cumpărării (poate să v-o dea dumneavoastră).
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
themis, utilizator
Mai am si eu o intrebare. Am cumparat un apartament, insa pe numele meu. Acum vreau sa-l donez cuiva din familie (nepoata), si nu stiu ce acte sunt obligatorii si ce taxe trebuiesc platite,sau cat este taxa notariala in cazul donatiilor. Este un apartament de doua camere, nou, in valoare de 100.000 E. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Intrebati un notar de taxele notariale... ca difera de la unul la altul onorariul...

Cu cealalta problema, ma indoiesc sa va iasa asa cum spune colegul, desi e legal. Dar sa nu uitam ca procurile au inlesnit atatea tunuri si inselaciuni imobiliare... mai ales procura data de unul fara buletin.
Nu are rabdare 2 saptamani sa isi faca un buletin nou? Stiti, e cam ciudatel, miroase a putred...
Eu, daca as fi notar, nu as accepta asa act.

:offtopic: Va rog nu redactati mesaje consecutive, subiectul devine greu de urmarit. Cititi regulamentul de postare in acest sens.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Sora mea, care este în franța, vrea să treacă pe numele meu partea ei de casă. ce trebuie să facă? sorinasilvia sorinasilvia Buna ziua, imi puteti spune va rog , daca sora mea este in franta si vrea sa treaca parte ei de casa pe numele meu, dar nu poate veni acasa, ce anume trebuie ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala rakoczi rakoczi buna ziua doresc sa stiu daca in imputernicirea notariala trebuie precizata persoana careia trebuie sa i se faca donatia sau actul de vanzare cumparare.Este ... (vezi toată discuția)