avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... competenta somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

competenta somatie de plata

Competenta in materie de somatie de plata este: instanta de la sediul debitorului, instanta de la locul nasterii obligatiei sau instanta de la locul efectuarii platii.

Ce ma intereseaza este daca pot alege instanta la care introduc actiunea sau trebuie luate intr-o anumita ordine. Am mai multe somatii pe care le-as introduce la o singura instanta (in sectorul in care are deschis cont creditorul) si ma gandesc sa nu se decline competenta pe motiv ca.........nu am noroc de toate dosarele la aceeasi instanta. :)
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
lylo, utilizator
Cel mai recent răspuns: lylo , utilizator 20:39, 11 August 2009
Competenta e una alternativa , reclamantul poate opta pentru oricare din instantele sus mentionate , fara a exista o anumita ordine.(art.10C.Proc.Civ.)
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti introduce cererile la aceeasi instanta, adica instanta de la locul efectuarii platii.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Multumesc, sunt usurat. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul platii - competenta teritoriala ContSters79137 ContSters79137 Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract. Niciuna din parti nu are sediul in Bucuresti, contractul s-a incheiat in Bucuresti, insa au omis sa ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala ContSters82010 ContSters82010 Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. In cazul efectuarii, din eroare, a unei plati nedatorate in contul unei societati din cluj, cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta in materie comerciala ContSters57430 ContSters57430 Buna ziua, Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu un client in care nu este specificata instanta competenta si nici locul incheierii contractului. ... (vezi toată discuția)