avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Mi-a fost reținut permisul de conducere în Olanda, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Mi-a fost reținut permisul de conducere în Olanda, pentru alcool. Mi s-a spus să mă prezint în 29 aprilie, ce ar trebui să fac?

Mi a fost retinut permisul de conducere in olanda pt.alcool.640mg in aer expirat in ianuarie.Mi s a spus sa ma prezint in 29 aprilie in Olanda.Ce ar trebui sa fac in cazul meu?Va multumesc anticipat.




Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: plushic , utilizator 14:23, 29 Noiembrie 2023
Salut pentru cei ce cauta informatile las mai jos toata procedura (prin care am trecut).
Deci in primul rand consencintele depin de nivelul de alcool la momentul arestarii (tine ti cont ca pentru sub 5 ani de experienta sunt pedepse mai mare deoarece esti considerat incepator), dar standardul e amenda+suspendare. Daca ai avut un BAC ridicat peste limita atunci te poti astepta ca guvernul olandez o sa considere ca suferi de abuz de alcool si o sa vrea sa faca o investigatie. Daca nu cooperezi ai permisul automat anulat. In cazul asta o primesti niste foi prin posta care iti dau urmatoarele instructiuni pe care trebuie sa le respecti, dar pe scurt sunt doua taxe pentru aceasta cercetare. Dupa ce iti platesti taxele v a trebui: 1. sa iti trimiti permisul la adresa mentionata in documente (in cazul in care politia ti a retinut permisul e de recomandat sa suni la numarul de pe document, tine minte ca ai nevoie de BSN) 1.1 Daca ai permis romanesc si a fost retinut ei o sa il trimita inapoi in Romania dar de asemenea recomand sa suni ca sa vezi situatia permisului 2.Dupa ce platesti (tineti cont ca e aproximativ 1800 eur) vei primi prin posta alta scrisoare in care ai trimiterea la medic si alte informatii relevante. 3, Dupa trebuie sa te programezi la medic (de obicei e un psihiatru pentru abuz de alcool si droguri) prin linkul pe care il gasesti in scrisoare cu trimiterea 4. Nu vorbesti olandeza? sau nu esti sigur pe tine cu olandeza? Atunci trebuie sa aduci un interpret. De obicei se face prin HearHear, dar sunt sanse mari sa fie ocupati. In cazul in care HearHear nu te poate ajuta poti sa vii si cu un prieten sau interpret platit care sa vorbeasca olandeza. ATENTIE: trebuie sa tii cont de situatie, asadar recomand mereu sa sunati ca sa confirmati
Sper ca am ajutat, daca mai aveti alte intrebari va rog sa le adresati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Olanda permis retinut Eduard1991 Eduard1991 In Dec.2018 am fost depistat cu alcool la volan 895 micrograme in aerl expirat m-am prezentat la proces mi-a dat amenda 1200 si 9 luni suspendare permis din ... (vezi toată discuția)
Permis ridicat, cetatean strain pech pech Buna ziua, sunt cetatean strain de origine romana. Ieri, pe drumul catre aeroport, am fost retinut pentru depasire pe \'pod\' (care era un viaduct), peste ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in germania pentru alcool marye marye la un control de rutina pe sotul meu l-au gasit cu 1.90 la mie alcool in aerul respirat (mentionez ca el lucreaza in germania de 5 luni si e singur).a primit o ... (vezi toată discuția)