avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituirea proprietatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituirea proprietatilor

Buna ziua.Acum 11 ani am fost in proces de granituire cu un vecin.Hotarirea mi-a fost favorabila.Cind am adus topometrul ca sa traseze gardul despartitor vecinul m-a rugat sa renuntam la cele hotarite de instanta pt ca nu avea cum sa inconjoare proprietatea mea cu caruta.Am cazut de acord cu conditia sa-mi dea o declaratie ca nu ma mai deranjaza si nu mai are pretentii teritoriale ulterioare. Declaratia a semnat-o la martor fiul vecinului.Anul acesta am vrut sa fac intabularea;am platit taxele dar cadastristul platit mi-a spus ca i-a fost respins dosarul pt ca ma suprapun cu intabularea vecinului pe 200mp,suprafata conflictului de acum 11 ani.Din actele de proprietate versus masuratori rezulta ca vecinul are in plus 368 mp iar eu 205 mp in minus.Instanta la care am apelat, printr-o empatie locala,a hotarit ca fiind lucru deja judecat,i-au dat dreptate vecinului.Doresc sa fac recurs si nu stiu daca pot schimba desfasurarea procesului in alta localitate,eventul la adresa mea de domiciliu diferita de locul resedintei si daca pot avea cistig de cauza.Multumesc celor care vor avea amabilitatea de a ma conseia.Avocata din zona,la care am apelat,probabil vecina cu fiul vecinului,la oras,a fost sceptica fata de favorabilitatea deciziei instantei,in ceea ce ma priveste.

Alte discuții în legătură

Granituire/revendicare bună ziua, am cumpărat recent un teren intravilan cu o suprafața ... Putin22 Putin22 Bună ziua, Am cumpărat recent un teren intravilan cu o suprafața totala in actele cadastrale de 1250 mp, cu o deschidere de 12,5 ml. in urma unor ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)