Am inteles ca taxa de prima inmatriculare a unui autovehicul a fost declarata ilegala. Ca atare toti cei care au platit aceasta taxa pot depune o cerere la ANAF pt a recupera acesti bani. Da' daca-i ilegala de ce mai e nevoie sa o platesc acuma pt a inmatricula o masina in Ro?! Ca sa fac dupa aia cerere la ANAF pt a recupera taxa?!
Cum pot scapa de absurditatea asta si sa-mi inmatriculez masina fara a plati aceasta taxa ilegala?!
Va referiti la taxele platite inainte de 1 ianuarie 2013. Doar acelea se pot recupera pe cale administrativa. Pentru taxele platite dupa 2013 inca nu exista aceasta posibilitate. Se poate face doar pe cale judecatoreasca, dar inca nu exista practica unitara pe aceasta filiera.
Multumesc pt raspuns. Dar mie tot nu-mi e clar de ce trebuie sa platesc o taxa dovedita ilegala. Nu exista nici o varianta pt a nu plati aceasta taxa?
Scuze, probabil ca-i vina mea si visez la o societate corecta... :-/
De legala este legala, fiindca este reglementata printr-un act normativ OUG nr.9/2013. Problema se pune daca este conforma aceasta dispozitie legala cu normele comunitare, care sunt prioritare, aspect care se transeaza in instanta .
Taxa auto
anycyk
Buna ziua!
In anul 2013 am achizitionat o masina neinmatriculat ain Romania. pentru a o inmatricula a trebuit sa platesc taxa de 500 euro. Exista vreo baza ... (vezi toată discuția)