avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Exonerare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Exonerare amenda

Buna ziua!

In urma contestarii unei contraventii, plangerea mi-a fost admisa si astfel am fost exonerata de plata amenzii( pe care nici nu am achitat-o), sanctiunea amenzii fiind inlocuita cu cea a amertismentului.
In momentul de fata figurez la taxe si impozite cu o amenda neachitata(aceasta fiind singura pe care o am) sau trebuie sa ma prezint cu sentinta la ei?
Am solicitat si cheltuieli de judecata ot taxa de timbru, acestia cum imi sunt returnati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cinthya , utilizator 08:53, 28 Aprilie 2016
Cinthya a scris:

Am solicitat si cheltuieli de judecata ot taxa de timbru, acestia cum imi sunt returnati?

Dv ati solicitat,dar instanta de judecata ce a dispus prin hotarare?
Pentru solutionare amenda la autoritatea fiscala,depuneti copie dupa hotararea definitiva a instantei de judecata

Deci trebuie depusa o copie dupa sentinta la taxe si impozite? Am solicitat chetuieli de judecata dar pe portal aparesentinta ca e fara cheltuieli. Voi face o indreptare de eroare prin care solicit si acordarea cheltuielilor asa cum au fost cerute in cererea de chemare in judecata.
Cum imi vor fii restituiti acesti bani?

Multumesc mult pt raspuns!
Cinthya a scris:

dar pe portal aparesentinta ca e fara cheltuieli.

Pe site apare solutia pe scurt
Asteptati sa vi se comunice hotararea,analizati continutul acesteia,dupa care eventual adresati cerere
Ati depus la instanta documente care sa justifice pretentiile dv?

Am solicitat doar cheltuieli de judecata, nu am specificat suma, aici am gresit. Defapt doresc doar recuperarea taxei de timbru. Mai pot face acest lucru printr-o cerere de indreptare a unei erori materiale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta de divort kzsi77 kzsi77 Buna ziua, Am primit sentinta de divort plina cu greseli. Am solicitat corectarera acesteia, am si primit comunicarea privind admiterea cererii de indreptare ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)
Taxe cerere indreptare hotarare judecatoreasca si limite aplicare Apollo11 Apollo11 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca favorabila mie dar in care s-a strecurat o greseala in text . Pe langa declaratia mea si tot ce tine de cauza mea, ... (vezi toată discuția)