avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordonanta presedintiala se poate modifica art. 204 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ordonanta presedintiala se poate modifica art. 204 C.pr.civ?

art. 204 alin (1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat.

Se aplica si la ordonanta presedintiala??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 12:30, 30 Aprilie 2016
Pai imi imaginez ca nu se poate... in sensul ca nu se poate sterge din Ecris paratul :)

Dar de ce nu as putea renunta la pretentia impotriva unui parat.

Iata un contraexemplu: ma apuc si fac cereri de chemare in judecata, in numele altcuiva, impotriva altei persoane.
Persoana respectiva nici nu stie ca ii chem eu in judecata pe a;tii in numele lui.
La primul termen de judecata spune ca nu a formulat el cererea de chemare in judecata.
Instanta respinge asadar actiunea, pe exceptia lipsei de semnatura...
Si acorda cheltuieli de judecata in favoarea paratului.
Urmeaza ca reclamantul plateste chiar daca n-a formulat el cererile.
Renunțarea de care ziceți e altceva.
Dvs. vreți sa introduceți un alt parat prin înlocuirea lui.

Cu semnarea cererii de alta persoana e vorba de fals și este infractiune.
Am vazut si situații în care a fost sesizat parchetul de instanta.
Da, dar eu ma refer ca, daca reclamantul n-ar putea renunta la pretentia impotriva unui parat... chiar inainte ca actiunea sa ii fie comunicata respectivului,
atunci ar risca sa fie obligat la cheltuieli de judecata,
fara ca macar el sa fi introdus actiunea respectiva!

Ceea ce ar fi mult prea absurd, incat simplul fapt ca sesizeaza parchetul pt fals... nu ajuta cu nimic, pt ca nici macar nu stie cine a introdus actiunea in numele lui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj ... bodisin bodisin Intrebare va rog un raspuns adecvat referitor si la speta iccj =care este momentul pana la care se face modificarea cererii de chemare in judecata si ... (vezi toată discuția)
De câte ori se poate modifica o cerere de chemare în judecată, și până când se poate modifica acțiunea? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: - colega mea de birou are un proces - inainte de primul termen /25.05.2018, colega a ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii de chemare în judecată Just-drept Just-drept Reclamanta a introdus recursul conform art. 488 NCPC, dar nu a invocat nici un aliniat din art. 488 NCPC. Parata a depus intampinare. Reclamanta a luat ... (vezi toată discuția)