avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua. am depus la angajator o cerere pentru incetarea raporturilor de munca, cu acordul partilor. acesta nu este de acord si i-mi cere perioada de preaviz de 20 de zile. daca respect acea perioada, pierd oportunutatea. intrebarea mea ete, in acest caz, ce poate sa faca angajatorul impotriva mea daca nu respect acea perioada. si cum as putea proceda eu?
Cel mai recent răspuns: alex&mm , utilizator 15:47, 27 Aprilie 2016
Pur şi simplu nu mai mergeţi la lucru. Angajatorul va face cercetare disciplinară şi vă va desface contractul pentru absenţe nemotivate (65 lit a). Iar la noul angajator dacă vă cere lichidarea de la ultimul loc de muncă îi spuneţi care este situaţia de fapt şi de ce aţi plecat aşa.
Antdy a scris:

...Angajatorul va face cercetare disciplinară şi vă va desface contractul pentru absenţe nemotivate (65 lit a). ....

Art.61 lit.a si nu art.65 lit.a
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. s-a rezolvat pana la urma. a acceptat sa mergem pe acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz manastreanu manastreanu Vreau sa plec de la actualul loc de munca fara a sta in preaviz care sunt consecintele (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)