avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la sinucidere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la sinucidere?

buna ziua,
Tatal meu s-a sinucis acum fix un an de zile.
Am aflat acum cateva zile ca niste barbati i-ar fi dat o suma de bani cu camata,iar acestia au venit si i-au luat masina.
Se poate incadra fapta aceasta la instigare la sinucidere?
Imediat dupa ce aceti barbati au luat masina,tatal meu s-a spanzurat .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Mersi,
instigare ar fi fost daca l-ar fi pus ei sa se spanzure.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca nu cunoasteti continutul discutiei si nu-l puteti proba nu poate fi vorba de infractiunea de determinarea sau inlesnirea sinuciderii(191 NCP), ar putea fi vorba la fel de bine de infractiunea de amenintare(art.206 NCP) sau santaj (art.207NCP).
as putea sa solicit redeschiderea dosarului pe acest motiv?
as avea lista de apeluri
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
V-am raspuns deja, depinde ce probe puteti aduce in sprijinul acuzatiilor dvs.,numai lista apelurilor prin ea insesi nu poate fi proba ptr. infractiunile de mai sus,trebuie sa probati continutul acestora.
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2016
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)
Determinarea sinuciderii - caz special vizor vizor Avem urmatoarea situatie teoretica: un scriitor amator posteaza pe blogul personal un editorial in care argumenteaza ca o vedeta din romania care ... (vezi toată discuția)
Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)