avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii adeverinta somaj anexa 26
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

adeverinta somaj anexa 26

As vrea sa stiu ce sume se trec in tabel. De exemplu la baza de calcul se trece baza de calcul aferenta angajatului, sau la toti angajatii firmei?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 11:46, 12 August 2009
Sumele din adeverinta se refera strict la salariul persoanei care beneficiaza de somaj.
Va citez din Normele Metodologice ale Legii 76/2002:
Art. 14. - (1) Baza lunară de calcul asupra căreia angajatorii au obligaţia de a reţine şi de a vira contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj, conform art. 27 alin. (1) din lege, este reprezentată de venitul brut realizat lunar de persoanele asigurate obligatoriu, prin efectul legii, prevăzute la art. 19 din lege, constituit, după caz, din următoarele elemente:
a) salariul de bază lunar brut, corespunzător timpului efectiv lucrat, la care se adaugă, după caz: indemnizaţia de conducere, salariul de merit, precum şi alte drepturi salariale care, potrivit actelor normative ori contractelor colective sau individuale de muncă, fac parte din salariul de bază;
b) indemnizaţia brută lunară pentru persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective, precum şi pentru persoanele care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti;
c) solda brută lunară, indemnizaţiile, primele, premiile, sporurile şi alte drepturi ale soldaţilor şi gradaţilor voluntari, acordate şi suportate, potrivit legii, de unităţi;
d) drepturile băneşti în valoare brută realizate lunar de persoanele care au raport de muncă în calitate de membru cooperator;
e) remuneraţia directorilor şi membrilor directoratului societăţilor pe acţiuni, numiţi în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
f) sporurile, adaosurile şi drepturile băneşti, acordate potrivit legii ori contractelor colective sau individuale de muncă, sub formă de procent din elementele prevăzute la lit. a)-d) ori ca sume fixe, indiferent dacă au caracter permanent sau nu;
g) indemnizaţiile pentru concedii, indemnizaţiile pentru perioadele de incapacitate temporară de muncă, suportate de unităţi, conform legii, în situaţia în care raporturile de muncă sau de serviciu sunt suspendate pentru incapacitate temporară de muncă, dacă aceasta nu depăşeşte 30 de zile, precum şi orice alte indemnizaţii acordate salariaţilor şi suportate de unităţi, potrivit legii;
h) sumele rezultate prin plata cu ora, gărzi, indemnizaţii clinice;
i) drepturile băneşti acordate potrivit legii ori contractelor colective sau individuale de muncă sub formă de stimulente, premii şi prime;
j) orice alte sume plătite din fondul de salarii.
felisana a scris:

As vrea sa stiu ce sume se trec in tabel. De exemplu la baza de calcul se trece baza de calcul aferenta angajatului, sau la toti angajatii firmei?

Conform adeverintei avem:
1. Luna si anul, ex. august. 2008;
2. Baza de calcul, ex. suma care se regaseste in declaratia de la somaj in luna respectiva, suma bruta din stat la care salariatul a achitat contributia individuala de somaj;
3.Suma reprezentand contributia individuala, ex. din statul de plata luati exact suma care a fost retinuta pentru salariatul in cauza, vezi anexa I de la declaratii;
4.Instrument de plata este op-ul cu care s-a platit suma totala;
5. Suma reprezentand contributia totala datorata de angajator in luna respectiva;
5. Instrument de plata cu care s-a platit in luna respectiva;
6 Nr. si data inregistrarii la AMOFM a declaratia lunara, este tot la luna respectiva, sub ce numar si data inregistrarii declaratiei, daca a fost transmisa pe e-mail, aveti data cand a fost confirmata declaratia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie somaj gicuta gicuta Buna ziua As dori sa va intreb care este baza de calcul a contributiei pentru somaj in cazul in care un salariat nu a lucrat intreaga luna. Aceasta este ... (vezi toată discuția)
Corectare greseli cm-fnuass 2lk 2lk Buna seara ! Am descoperit forumul abia astazi, sunt nou incadrata pe un post la departamentul resurse umane - salarizare si cred ca statele de plata nu ... (vezi toată discuția)
Calcul ajutor somaj claudia_vonica claudia_vonica as dori un raspuns autorizat la problema mea care este urmatoarea: am fost \"disponibilizat\" cu data de 01.03.2009 insa raportul de munca s-a incheiat cu ... (vezi toată discuția)