avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe bancare

Buna ziua tuturor. Doresc să aievea si eu la ajutorul dumneavoastră pe motiv că până acum am fost ajutat mereu aici cu placere.
Problema mea este următoarea: în luna martie un coleg de muncă fiind în concediu in Romania (lucram în Germania) mă sună intr-o dimineață să ai trimit rapid o sumă de bani pe contul lui (eu având ing ro iar el brd) suma de 400 euro. Toate bune si frumoase pe grabă fiind că trebuia să plec in completat totul si nu a reușit iar a doua oară am scris la beneficiar decât numele de familie. Aștept 2-3 zile tranzacția nu se face si sun la ing, zicandu-mi dupa aceea că este o neconcordanta nevoind trecut numele complet banca colegului meu nu a acceptat sau făcut tranzacția nu stiu. Le zic ca banii aia trebuiau să ajungă reiese că a fost făcut la grabă și să schimbe numele acolo. Ami sun eu după aceea că mă costa 15 euro. Bun zic eu... dar cât durează... nici o zi răspuns de la ei. Aștept iar câteva zile.. Colegul între timp a venit din concediu si nu primise bani (fusese si el sunat de banca lui să i se zică că transferul poate dura peste 5-6 zile nu stiu exact), si sun iar sa întreb. La telefon ami spun ei ca daca vreau să anulez transferul dar banca colegului meu oricum ami va lua o taxă/comision de 70 euro chiar dacă anulez transferul sau nu. Primesc și mesaj după aceea bineînțeles și constat asta si in extrasul meu de cont. Întrebarea mea este: este posibil ca din suma de 400 de euro să plătesc 12-13 euro comision de transfer plus 15 euro comision pentru schimbare nume plus 70 euro din partea băncii colegului meu. Ați mai pățit așa ceva, este corect ..? Mie nu mi se pare.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:23, 28 Aprilie 2016
Mă iertați, pentru că întreb! Munciți gratis în Germania? pentru orice oră în plus, primiți bani în plus? Ei bine și bancile au dreptul să perceapă comisioane pentru orice operațiune pe care o execută în plus, din vina dumneavoastră. Faptul că ați completat greșit este doar vina dumneavoastră. Ionescu nu este numele unei persoane, ci Ionescu Ion, așa este identificat legal. Apoi, restituirea sumei este o nouă operațiune, ce trebuie taxată. Comisionul este meritat.
În legătură cu valoarea, aceasta este o altă chestiune pe care dumneavoastră ați ales-o. Nu ați fost obligat de Bancă să deschideți contul la ei.
Dacă veți privi lucrurile din această perspectivă, poate veți fi mai împăcat cu situația. greșelile se plătesc întotdeauna.
Nu fiți supărat! Sărbători fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca transilvania ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, Incepand de anul trecut din 2017 am facut diverse operatiuni pe un cont bancar de euro Banca Transilvania adica trimitere si incasare euro cu un ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pentru capitalul social ciobanuioan72 ciobanuioan72 Buna seara,am depus capitalul social la raifeissen bank pentru infiintarea unei firme.dupa ce am obtinut actele firmei de la registrul comertului,am cerut ... (vezi toată discuția)