Apelez la bunavointa dvs. si va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Una din firmele de recuperare ma bombardeaza intr-una cu executarea silita ca urmare a preluarii creantelor de la unul din operatorii de telefonie mobila.
Pe scurt povestea este urmatoarea:
In 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie mobila intre firma mea si Vodafone . Inca de la inceput am avut probleme cu semnalul (trebuia sa ies in strada la cca 100 m de sediu ca sa pot vorbi la telefon), lucru pe care l-am sesizat in nenumarate randuri, raspunsul fiind de fiecare data ca se lucreaza la extinderea retelei si ca problema va fi rezolvata. Pentru ca situatia a persistat, am solicitat rezilierea contractului pe motivul imposibilitatii utilizarii serviciilor contratate, raspunsul primit fiind acela ca dupa achitatea ulrimei facturi, acest lucru va fi facut. OK. Am achitat factura si din 2013 pana la sfarsitul lui 2014 s-a asternut linistea, pana cand intr-o buna zi primesc o somatie de plata a sumei de cca 6000 lei, reprezentand 700 lei factura restanta plus 5300 lei alte sume neincluse in baza de impozitare TVA (taxa de reziliere 869 Euro si Taxa dezactivare oferta 325,39 Euro). Am incercat sa solutionez situatia pe cale amiabila solicitand totodata si un raspuns in ceea ce priveste obligatiile Vodafone atunci cand nu asigura serviciile asumate prin contract, dar, surpriza: in ianuarie 2016 primesc o notificare de cesiune din partea unei firme de recuperare care imi spune ca a preluat creanta mea de la Vodafone.
Intrebarea mea este daca aceasta preluare de creante este legala si ce ar trebui sa fac ?
Vă sfătuiesc să nu dați curs somației și să comunicați recuperatorului că nu datorați nimic. Nu plătiți nici un ban chiar dacă vi se propune eșalonarea sau achitarea unei sume mai mici.
Dacă recuperatorul insistă excesiv sau dacă nu vă descurcați angajați un avocat.