avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzare creanta firma telefonie mobila catre societate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzare creanta firma telefonie mobila catre societate de recuperare

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:

In 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie mobila intre firma mea si Vodafone . Inca de la inceput am avut probleme cu semnalul (trebuia sa ies in strada la cca 100 m de sediu ca sa pot vorbi la telefon), lucru pe care l-am sesizat in nenumarate randuri, raspunsul fiind de fiecare data ca se lucreaza la extinderea retelei si ca problema va fi rezolvata. Pentru ca situatia a persistat, am solicitat rezilierea contractului pe motivul imposibilitatii utilizarii serviciilor contratate, raspunsul primit fiind acela ca dupa achitatea ulrimei facturi, acest lucru va fi facut. OK. Am achitat factura si din 2013 pana la sfarsitul lui 2014 s-a asternut linistea, pana cand intr-o buna zi primesc o somatie de plata a sumei de cca 6000 lei, reprezentand 700 lei factura restanta plus 5300 lei alte sume neincluse in baza de impozitare TVA (????). Am incercat sa solutionez situatia pe cale amiabila solicitand totodata si un raspuns in ceea ce priveste obligatiile Vodafone atunci cand nu asigura serviciile asumate prin contract, dar, surpriza: in ianuarie 2016 primesc o notificare de cesiune din partea unei firme de recuperare care imi spune ca a preluat creanta mea de la Vodafone. Printr-o noua adresa de luna aceasta, pe langa faptul ca firma se adreseaza societatii mele la persoana I singular (iti, tau, ... ta , etc), imi spune din marinimia ei ca, citez: "Iti vom stege definittiv suma de 301 lei din debitul restant de ....(cca 6000 lei), iar termenele de plata stabilite sunt de-a dreptul stupide si se bat cap in cap. Am mai remarcat faptul ca Notificarile sunt trimise de catre o societate de recuperare cu sediul in Bucuresti, iar titularul contului in care mi se solicita achitarea sumelor este o cu totul alta persoana juridica, un S.A., cu denumire ceha sau poloneza ...!!!!!!
Intrebarea mea este daca aceasta preluare de creante este legala si ce pot face imporiva ei?

Va multumesc.

Cu stima, Sergiu
Cel mai recent răspuns: aura_b , utilizator 10:47, 20 Aprilie 2016
aura_b a scris:

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:

In 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii de telefonie mobila intre firma mea si Vodafone . Inca de la inceput am avut probleme cu semnalul (trebuia sa ies in strada la cca 100 m de sediu ca sa pot vorbi la telefon), lucru pe care l-am sesizat in nenumarate randuri, raspunsul fiind de fiecare data ca se lucreaza la extinderea retelei si ca problema va fi rezolvata. Pentru ca situatia a persistat, am solicitat rezilierea contractului pe motivul imposibilitatii utilizarii serviciilor contratate, raspunsul primit fiind acela ca dupa achitatea ulrimei facturi, acest lucru va fi facut. OK. Am achitat factura si din 2013 pana la sfarsitul lui 2014 s-a asternut linistea, pana cand intr-o buna zi primesc o somatie de plata a sumei de cca 6000 lei, reprezentand 700 lei factura restanta plus 5300 lei alte sume neincluse in baza de impozitare TVA (taxa de reziliere 869 Euro si Taxa dezactivare oferta 325,39 Euro). Am incercat sa solutionez situatia pe cale amiabila solicitand totodata si un raspuns in ceea ce priveste obligatiile Vodafone atunci cand nu asigura serviciile asumate prin contract, dar, surpriza: in ianuarie 2016 primesc o notificare de cesiune din partea unei firme de recuperare care imi spune ca a preluat creanta mea de la Vodafone. Printr-o noua adresa de luna aceasta, pe langa faptul ca firma se adreseaza societatii mele la persoana I singular (iti, tau, ... ta , etc), imi spune din marinimia ei ca, citez: "Iti vom stege definittiv suma de 301 lei din debitul restant de ....(cca 6000 lei), iar termenele de plata stabilite sunt de-a dreptul stupide si se bat cap in cap. Am mai remarcat faptul ca Notificarile sunt trimise de catre o societate de recuperare cu sediul in Bucuresti, iar titularul contului in care mi se solicita achitarea sumelor este o cu totul alta persoana juridica, un S.A., cu denumire ceha sau poloneza ...!!!!!!
Intrebarea mea este daca aceasta preluare de creante este legala si ce pot face imporiva ei?

Va multumesc.

Cu stima, Sergiu



Buna ziua,

Apelez din nou la bunavointa dvs si intreb:

Firma de recuperare continua sa ma bombardeze cu somatii si amenintari cu executarea silita. Ce ar trebui sa fac ?

Va multumesc !

Cu stima,
Sergiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatii firma recuperare creante aura_b aura_b Buna ziua, Apelez la bunavointa dvs. si va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Una din firmele de recuperare ma bombardeaza intr-una cu ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata vodafone de vreo 4, 5 ani amigosss amigosss Bună seara În anul 2010 am solicitat telefonic intreruperea contractului Vodafone valabil pana in luna martie 2011,din motive obiective, pentru care mi ... (vezi toată discuția)
Penalitati abuzive de catre mars collection Nicu29 Nicu29 Buna ziua, Am fost client Vodafone o perioada buna de timp pana in 2012 cand nu am mai vrut sa platesc serviciile lor de proasta calitate la acea vreme. S-a ... (vezi toată discuția)