avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

culpa comuna

am avut un accident ,am semnalizat din timp cu circa 100 m intentia de a vira la stanga si in momentul in care am virat am fost lovit in partea din stanga fata de autoturismul din spate .am facut constatul amiabil cel care ma lovit sia recunoscut vina .a spus ca a crezut ca semnalizez pt ca in dau ei prioritate .asiguratorul a stabilit ca e culpa comuna cu toate ca cea care ma lovit a scris si in declaratie ca e vina ei .asiguratorul mia zis ca in constatul amiabil nu exista notiunea de semnalizare .ce pot face in cazul acesta pt ca nu sunt multumit de solutia data de asigurator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:55, 29 Aprilie 2016
Singura solutie este sa dati in judecata asiguratorul pentru diferenta. Alta cale nu e.
Din asigurarea dvs. RCA va fi platita jumatate din dauna produsa celuilaltautoturism. Prin urmare, veti fi inregistrat cu o dauna si la incheierea unei noi asigurari RCA se va aplica sistemul bonus-malus.
Actionati societatea de asigurare in judecata solicitand instantei sa stabileasca ca vina pentru producerea accidentului de circulatie apartine in exclusivitate conducatoarei autoturismului care circula in spatele dvs. intrucat nu a pastrat o distanta corespunzatoare fatza de autoturismul dvs.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Plata despagubire fara sa fie accident!!! VONPAUL006 VONPAUL006 Am ramas cu masina in pana pe o autostrada in Germania. A venit Politia si a chemat sa ma tracteze intr o parcare. Am semnat pe un ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata? Madalin-Dumitru Madalin-Dumitru Buna ziua! Am făcut accident iar eu am fost vinovat,am recunoscut vina și am completat amiabilă si au trecut 2 săptămâni de la accident iar pagubitul nu ... (vezi toată discuția)