avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pot fi dat in judecata?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pot fi dat in judecata?

Buna ziua!
Am făcut accident iar eu am fost vinovat,am recunoscut vina și am completat amiabilă si au trecut 2 săptămâni de la accident iar pagubitul nu sa prezentat nici până acum la firma mea de asigurări pentru a i se deschide dosarul care stiu ca ai 48 de ore la dispozitie.
Daca firma mea de asigurări nu ii mai recunosc amiabilă ce se va întâmpla în continuare?pot fi dat in judecata?dacă da pe ce motiv din moment ce am amiabilă completată si de mine si de cealaltă?
Pot contesta asta?ce vina am eu ca el nu și-a făcut timp.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Madalin-Dumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalin-Dumitru , utilizator 06:21, 9 Ianuarie 2019
Pagubitul este acela care se prezinta la societatea de asigurare si deschide dosarul de dauna. Dvs. in calitate de asigurat aveti obligatia de a depune la dosar, documentele solicitate de asigurator. De asemenea, aveti obligatia de a va prezenta la solicitarea asiguratorului cu autoturismul pentru constatarea si fotografierea avariilor. Daca pagubitul nu se prezinta este in favoarea Dvs. fiindca scapati de o treapta de "malus".
ing. Ioan Ciobanu
Am inteles dar dacă a trecut termenul de prezentare pentru a i se deschide dosarul la păgubit acesta ma poate da in judecata după aceea pentru a încerca să recupereze și prejudiciu?daca da,pot contesta?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Madalin-Dumitru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca teodora28 teodora28 buna ziua.am fost implicata intr-un accident celalt sofer a fost vinovat am completat amiabila,am fost la firma de asigurari ptr constatare numai ca cel ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, intelegere amiabila, ulterior refuz prezentare firma asigurari modoranmarian modoranmarian Buna ziua, Am avut um mic accident rutier, am completat intelegerea amiabila si am facut copie dupa asigurare, accidentul fiind produs sambata, a ramas ca la ... (vezi toată discuția)
Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)