avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare salariat hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare salariat hotarare judecatoreasca

Buna ziua
Conform
Art. 80. [efectele anularii concedierii cu privire la salariat]
(1) In cazul in care concedierea a fost efectuata in mod netemeinic sau nelegal, instanta va dispune anularea ei si va obliga angajatorul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
.
Daca pana la data plecarii angajatul beneficia de tichete de masa, acestea vor fi luate in calcul la plata despagubirii? Cum anume se procedeaza cu statul de plata? Se reface pentru fiecare luna si se vor depune rectificative pt decl.112?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 23 Iunie 2016
Se vor lua in calcul si acele tichete de masa.

Se vor intocmi state de plata lunare, rectificative si se vor depune D112 rectificative pentru fiecare luna.
Va multumesc pt raspuns!
Buna ziua
O alta metoda nu exista decat varianta cu rectificative?
Nu se poate face un calcul si prinsa suma pe statul de plata curent?
Din cate stiu rectificativele atrag dupa ele penalitati....
Va multumesc!
Exista si varianta mentionata de dvs .. dar nu stiu daca poate fi luat in considerare sau nu de cei de la ANAF , probabil cineva din domeniul financiar-contabil va poate lamuri mai pe larg.
Fiind in aceeasi situatie (insa ca angajat): Care sunt avantajele/dezavantajele acestor rectificative?

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Rraa Rraa Bun ziua,la firma unde lucrez au inceput sa dea bonuri de masa din septembrie 2017,le-am cerut acum fluturasul si nu-mi apar tichetele trecute,am cerut ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca reincadrare salariat dupa concediere ilegala anamaria81 anamaria81 Am urmatoarea intrebare. Un salariat a fost concediat cam acum un an. Instanta a hotarat ca, deoarece concedierea este ilegala, sa fie anulata decizia de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Margareta_y Margareta_y Va rog sa-mi spuneti daca legal poate angajatorul sa plateasca impozitul la tichetele de masa ca sa nu le mai bagam in statul de plata deoarece ii diminiueaza ... (vezi toată discuția)