avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Tichete de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Tichete de masa

Bun ziua,la firma unde lucrez au inceput sa dea bonuri de masa din septembrie 2017,le-am cerut acum fluturasul si nu-mi apar tichetele trecute,am cerut adeverinta de venit si nici acolo nu apar.am intrebat la contabilitate si mi s a spus,ca ei nu sunt obligati sa declare bonurile de masa...mentionez ca sunt insarcinata si m ar fi ajutat la indemnizatie.ce pot sa fac?multumesc
Cel mai recent răspuns: Rraa , utilizator 11:09, 23 Martie 2018
Buna ziua,
Mi se pare eronat sa nu apara pe fluturasul de salariu tichetele de masa, intrucat ele sunt evidentiate si pe statul de plata pentru impozitare (iar fluturasul de salariu este dovada dvs ca vi s-a calculat corect sau nu salariul/ este o cheie de verificare pt dvs.).
In cazul in care se intampla ce relatati mai sus, cereti-le o adeverinta de salariu in care sa fie specificate si tichetele de masa.
Va multumesc pentru raspuns.am fost sa vorbesc la contabilitate si sa intreb de ce nu apar bonurile de masa,nici pe adevetinta de venit,nici pe adeverintele care mi le elibereaza pt imprumut banca,contract inchiriere si mi s-a spus ca ei ca angajatori nu sunt obligati ca angajatori sa declare tichetele de masa ca venit.la care le-am spus ca eu am luat bonuri de masa-am dovada,si vreau sa le declare ca altfel imi va fi afectata ibdemnizatia de crestere copil.idee e,ca nu mi-au dat niciun raspuns.ce as putea face eu ca angajat,totusi sa am acest venit ,este dreptul meu si ei ma tot duc cu vorba.Ganduri senine!
Sunt obligati sa va elibereze adeverinta prin care va declara toate veniturile, chiar si tichetele de masa, pentru ca este un beneficiu de natura salariala pe care il primiti !! in cazul in care nu va intelegeti cu ei, faceti o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca.
multumesc frumos,am fost acum din nou la ei si le-am spus sa-mi treaca si bonurile si mi-au spus ca nu sunt declarate,dar ca vor depune o"rectificativa", Imi tot spun ca nu sunt obligati sa declare,ca ei daca au bani predau o luna da,alta luna nu predau.
credeti ca se mai poate face ceva sa declare bonurile sau doar ma duc cu vorba?macar sa stiu daca ma agit degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa calcul concediu crestere copil Rraa Rraa Buna ziua, va rog sa ma ajutati sau sa-mi spuneti cui ar trebui sa ma adresez.Firma la care lucrez,din luna septembrie 2017 a inceput sa ne dea tichete de ... (vezi toată discuția)
Declarare venituri la fisc cosmyn86 cosmyn86 Buna seara.Angajatorul este obligat sa declare la fisc venitul obtinut din orele suplimentare si valoarea bonurilor de masa????Intreb acest lucru deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu nelush nelush Va rog sa-mi spuneti daca salariatii sunt indreptatiti sa primeasca la primirea drepturilor salariale, fluturasii de salariu, si care este Legea care ... (vezi toată discuția)