avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tichete de masa calcul concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tichete de masa calcul concediu crestere copil

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sau sa-mi spuneti cui ar trebui sa ma adresez.Firma la care lucrez,din luna septembrie 2017 a inceput sa ne dea tichete de masa.In martie 2018,le-am cerut sa-mi dea o adeverintafluturas pentru a face imprumut la banca.pe fluturas si in adeverinta nu sunt trecute si tichetele de masa.Am mers la ANAF,am cerut adeverinta de venit,nu-mi apar nici acolo tichetele.M-am intors la firma,sa vorbesc la contabilitate,de ce nu-mi apar tichetele,la care mi-au raspuns clar ca ei nu declara tichetele,ca nu sunt obligati sa le declare.Am inceput sa citesc legislatia si sa ma conving ca trebuiesc declarate,dar ei nu vor.Acum ma tot rog de ei,sa ma ajute ,sa le declare,sunt INSARCINATA,si m-ar fi ajutat la calculul concediului de crestere copil.Am fost la ITM,si mi s-a spus ca ei nu au ce face,totusi cui ar trebui sa ma adresez sau ce ar trebui sa fac?Mentionez ca am cateva carnete cu tichete,prin care pot demonstra ca le primesc.multumesc tuturor pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Rraa , utilizator 11:06, 15 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere faptul că tichetele de masă sunt asimilate salariilor, iar valoarea acestora este impozabilă, acestea vor fi luate în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru CCC.

ITM-ul nu are competenta in ceea ce priveste declararea veniturilor, ci ANAF-ul.
Depuneti o sesizare la ANAF - Direcţia Regionala Antifraudă
[ link extern ]
Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat si care imi este de foarte mare ajutor.Voi incerca sa sun sau sa fac maine o sesizare la ANAF ANTIFRAUDA.Ganduri senine!

Cornel Vasile a scris:

Având în vedere faptul că tichetele de masă sunt asimilate salariilor, iar valoarea acestora este impozabilă, acestea vor fi luate în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru CCC.

ITM-ul nu are competenta in ceea ce priveste declararea veniturilor, ci ANAF-ul.
Depuneti o sesizare la ANAF - Direcţia Regionala Antifraudă
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Rraa Rraa Bun ziua,la firma unde lucrez au inceput sa dea bonuri de masa din septembrie 2017,le-am cerut acum fluturasul si nu-mi apar tichetele trecute,am cerut ... (vezi toată discuția)
În loc să fiu plătită în bani, sunt plătită în bonuri de masă pentru orele muncite în weekend. este legal? ContSters494734 ContSters494734 Doresc sa stiu daca bonurile de masa pot inlocui plata salariului pe zilele de weekend . Adica,in loc sa fiu platita in bani pentru orele muncite in weekend ... (vezi toată discuția)
Problema tichetelor de masa dia_cj2005 dia_cj2005 Am o mare problema...sunt angajata la o firma,avand functia de vanzatoare.Am semnat un contract de munca in care nu se specifica faptul ca noi angajatele luam ... (vezi toată discuția)