avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... baterea covoarelor in curtea vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

baterea covoarelor in curtea vecinului

Bună ziua,
stiți cumva dacă baterea covorului în curtea vecinului (adică eu) constituie contravenție și dacă „da”, care este documentul care să ateste acest lucru?
Am un vecin care mă terorizează cu poluarea. Părerea mea este că acest lucru denotă nu doar lipsă de bun simț, ci ar trebui să fie și o încălcare a unei norme legale în vigoare.
Trebuie să mentionez că acest vecin nu mi-a spus că vrea să își bată covorul în curtea mea și nici nu a cerut voie să facă acest lucru.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: danies , utilizator 23:33, 29 Mai 2016
Pur şi simplu nu îl mai lăsaţi să pătrundă la dvs. în curte, să îşi dată la el în curte covoarele dacă vrea.
Dar nu este așa simplu. Își bate covorul de la balustrada balconului personal care este tangențial gardului meu care separă cele două proprietăți.
Am ieșit afară să îi spun să nu mai bată, și, fără să se oprească, mi-a spus că nu îi pasă.
Tehnic vorbind, covorul intră din când în când pe proprietatea mea, în timp ce este bătut. Praful se răspândește peste tot. Și acest lucru se intâmpla la o distanță de 2 m de geamulrile și zidul casei mele.
Nu există un mod legal de a opri acest lucru?
Mulțumesc.
danies a scris:

Dar nu este așa simplu. Își bate covorul de la balustrada balconului personal care este tangențial gardului meu care separă cele două proprietăți.
Nu există un mod legal de a opri acest lucru?

Am încercat să caut răspunsul prin „google search” și nu am reușit.
Ce întreb eu, este dacă există un cadru legal care să interzică vecinilor să-și bată covoarele la mai puțin de o anumită distanță de peretele/ferestrele casei alăturate, și unde aș putea găsi publicația acestui cadru legal și cum se numeste?

Am adresat întrebarea în acest forum, pentru că acest lucru se poate întîmpla și la blocuri de locuit. La bloc, au locatarii voie să-și bată covoarele în balcoane, fără nici o repercursiune legală?
Asociațiile de locatari nu ar interzice acest comportament? Și care este documentul care să ateste acest lucru?

Multumesc mult pentru ajutor si un Paște fericit!
Intre timp am gasit raspunsul pe care il cautam. Este Legea 61/1991 care interzice asemenea comportament - pentru cei interesati.
Da, L61/1991 va ajuta, adica faceti reclamatie la politie, insa cei mai vinovati de acest lucru sunt cei care au permis construirea blocului la mai putin de 2 m de geamurile dvs.
In aceste conditii, o sa vina politistul si o sa-l roage frumos sa nu mai procedeze asa. Vecinul dvs. o sa uite si peste 2 saptamani o sa repete "figura" si iarasi la L 61/91....
Adevaratii vinovati nu au nicio problema!

Alte discuții în legătură

Distanta constructii ellaene ellaene Buna ziua! Am o problema cu un vecin, care a ridicat o casa cu etaj si balcon in 2008, apoi a vandut o parte din teren, ramanand intre casa si gard o distanta ... (vezi toată discuția)
A cui este dreptatea? a mea, sau a vecinului? daniilafe daniilafe Locuiesc intr-un bloc, la etajul I. Apartamentul este cu vedere spre spatele blocului, implicit si balconul (terasa) apartamentului. In spatele blocului, este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dupa cum stim, exista infractiunea de hartuire la ... Anton Anto Anton Anto Buna ziua. Dupa cum stim, exista infractiunea de hartuire la locul de munca. As dori sa stiu daca exista un echivalent al acesteia prevazut de lege, valabil si ... (vezi toată discuția)