avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intelege prin: \"modificarea aspectului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intelege prin: "modificarea aspectului proprietăţii comune "

"[ link extern ] "

La CAPITOLUL VIII
Sancţiuni, litera e)
....
c) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari;
d) schimbarea de către proprietar a destinaţiei locuinţei fără autorizaţiile şi aprobările legale;
e) modificarea aspectului proprietăţii comune, precum şi a elementelor constructive ale clădirii fără aprobările şi autorizaţiile legale;
....

cum si mai ales unde se defineste acest termen,..
de ex modificarea poate sa fie ca o baba a pus flori in fata geamului, sau ca un taran si-a facut iesire din apartament ca sta la parter.

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:45, 7 Mai 2016
Imobilul de locuit in comun este constituit din parti individuale=proprietati private si parti comune=exteriorul imobilului,cale de acces,subsol,terasa,ghena,uscatorii,etc
Legea 230/2007 prevede la art
Art. 11. - (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.

Exemplul cu
o baba a pus flori in fata geamului
nu se incadreaza la schimbarea deranjanta a partii comune,mai degraba afisarea rufelor la geam sau logi...
un taran si-a facut iesire din apartament ca sta la parter.
,
Nu toti locatarii din imobilele de locuit in comun sunt tarani
Chiar daca locatarul a executat iesire din apartament ca sta la parter,dar a executat modificarea cu acordul asociatiei de locatari/proprietari ,detine proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism ,inseamna ca este un locatar responsabil care isi cunoaste drepturile,obligatiile si conditiile necesare pentru executare modificare apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada detinere folosinta teren aferent balconului Daria8 Daria8 Buna dimineata. Vreau sa cumpar cu un credit ipotecar un apartament situat la parterul unui bloc. Acest apartament are construit, cu toate actele si ... (vezi toată discuția)
Cine verifica asociatiile de proprietari? andreeaene andreeaene buna ziua, am o problema cu asociatia de proprietari si am sesizat primaria. dar am primit raspuns ca cei de la primarie nu mediaza in cazurile ... (vezi toată discuția)
Inchidere spatiu comun scara de bloc valizavate valizavate buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchide un spatiu comun de pe un etaj cu destinatie de uscator pentru rufe. Spatiul este in afara holului comun ... (vezi toată discuția)