avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus sub influenta alcoolului.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus sub influenta alcoolului.

Buna seara.
In urma cu cateva luni, in septembrie mai exact, am consumat alcool si regret aceasta decizie, aparatul etilotest aratand o valoare de 0,47 , iar probele de sange 1, respectiv 0.85 .
Am fost chemat de curand la parchet, unde mi-am recunoscut fapta si am acceptat sa fac munca in folosul comunitatii.
In urma deciziei ca o sa fac munca in folosul comunitatii , am fost informat ca pedeapsa s-ar micsora cu o treime.
La ce pedeapsa/pedepse ar trebui sa ma astept?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
Rares_Gabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:51, 29 Aprilie 2016
Este posibila o incetare a urmaririi penale si apoi suspendarea permisului pe 3 luni.
In primul rand , multumesc mult pentru raspuns.
In al doilea rand, daca ar fi asa cum ziceti dumneavoastra, cele 3 luni ar fi numarate din momentul in care primesc pedeapsa, sau din momentul in care am fost pus sub urmarire penala ?
Dar daca as primi o pedeapsa de inchisoare cu suspendare ? Din ce moment s-ar aplica pedeapsa ?
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2016
Rares_Gabriel, utilizator
Daca perioada din care ati primit dovada fara drept de circulatie a depasit 3 luni este posbil sa primiti permisul dupa ce primiti ordonanta procurorului, in oug se mentioneaza ca perioada de suspendare incepe dupa ce procurorul a incetat UP. Mergeti pe la o biserica ca este perioada propice si dati ceva acatiste!
Am inteles , multumesc mult.
Va urez un Paste Fericit !
cyan a scris:

Este posibila o incetare a urmaririi penale si apoi suspendarea permisului pe 3 luni.

Asa ceva nu exista.

Banuiesc ca este vorba de incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei.
Munca neremunerată în folosul comunităţii este o obligatie impusa de instanta in cazul amanarii aplicarii pedepsei sau suspendarii executării pedepsei sub supraveghere.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - infractiune sau contraventie? cristinaenache cristinaenache Acum aproximativ o luna, cam pe la ora 23, prietenul meu a fost surprins de politie in stare de ebrietate la volan. Conducea cu viteza legala, cu centura pusa ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicării pedepsei... Lucky Luke Lucky Luke La o alcoollemie de 1.50 respectiv 1.30... Există amendă penală , și amânarea aplicării pedepsei ??? Va mulțumesc anticipat... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului florinio2005 florinio2005 Buna ziua, intrebarea mea este legata de un dosar penal din cauza alcoolului, fara accident sau alte complicatii. in iunie 2014 am fost testat cu ... (vezi toată discuția)