avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anularea actului de vanzare a creantelor debitorului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Anularea actului de vanzare a creantelor debitorului incheiat intre banca si recuperator

Buna ziua,as dori va rog frumos cateva sfaturi juridice in actiunea pe care intentionez s-o demarez.

Am luat un credit nevoi personale de la banca,am intarziat cu plata,mi s-a vandut creanta la recuperatori(nu mi s-a adus la cunostinta aceasta decat dupa 2 ani de catre un executor) si am ajuns ,dupa calculul unui executor ,sa am datorii de 4 ori mai mari dacat aveam la banca .Situatie practic imposibila de platit de mine actualmente.citesc in media din ce in ce mai des dezvaluiri de genul ca ,banca a vandut creante cu 2 la suta din valoare la recuperatori.Ce sanse am si cum sa actionez ,in instanta bineinteles,pentru a anula actul de vanzare a creantelor mele dintre banca si recuperator? M-a pot angaja eu sa platesc propriile creante la un procent mai mare dacat a oferit recuperatorul.Problema mea este problema a catorva sute de mii de romani.M-a pot adresa la CEDO direct ,aceasta ptr a ocoli birocratia si nepasarea din justitia Romana ,in care eu sincer, nu -mi vad solutionarea problemei.
Cu stima GEO
Nu va puteți adresa direct la CEDO și nici nu aveți vreo sansa niciunde sa anulați cesiunea dintre banca și recuperator.
Aveți șanse prin contestatia la executare sa reduceți din penalități, sa invocați prescris dacă e cazul și sunteți în termen, sa faceți contestatie la titlu privind clauzele abuzive.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Nu trebuie să credeți tot ce spun avocații. Ei fac marketing, își atrag clienți făcând tot felul de afirmații. încercați să citiți și să vedeți ce hotărâri au dat Instanțele de judecată în astfel de spețe.
Doar dacă cesiunea s-a făcut înainte de 01,10,2011 și debitorul nu a fost notificat există o șansă de desființare. Altfel, nu văd șanse.
Puteți merge la CEDO, nu veți obține nimic.

Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Creanta vanduta intre 2 firme de recuperare creante; executare silita in curs; incuviintare a executarii de catre instanta Mimi74 Mimi74 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie; - creanta aferenta unui credit neperformant a fost vanduta de catre banca unei firme ... (vezi toată discuția)
Executare silită noul cod de procedura Ioanaeu1985 Ioanaeu1985 Bună ziua, Am luat un credit de la o banca in 2008, din 2011 nu a mai plătit ratele gasindu.mi loc de munca in alt județ. In 2012 banca a cesionat ... (vezi toată discuția)