avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sicanare in trafic si accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sicanare in trafic si accident

Am o intrebare legata de o sicanare in trafic urmat de un mic accident, in sensul ca: Prima data imi taie calea, il claxonez, la 200m opreste in dreptul meu, ma injura, la vreo 100m mergand paralel cu mine, el pe B1 eu pe B2, trage stanga spre mine loviindu-ma. Isi da seama ca m-a lovit, opreste la inca vreo 100m unde foarte nervos si cu injurii ma invita sa cobor din masina, sa ii dau asigurarea, eu i-am zis ca ba din contra, el trebuie sa imi dea mie asigurarea, intre timp si mai nervos vine spre mine cu tupeu unde eu il intreb daca vrea sa ma loveasca, fiind martori prin preajma s-a retras si a hotarat sa mergem la ceea mai apropriata sectie de politie, mergand spre Accidente usoare la Pantelimon omu s-a pierdut si eu am ramas singur sa dau declaratie.

In declaratia am specificat toate aceste aspecte si dle Politist ma intreaba daca am pretentii, mi-a povestit ca, daca am pretentii il da in urmarire daca nu vine in 24h sa declare accidentul si cazul merge la tribunal, masina nefiind lovita ci sterpelita de vopsea nu ma deranja si nici nu vroiam scandal si timp pierdut prin tribunale, etc. am specificat ca nu am nicio pretentie si ca am declarat accidentul pentru a nu fi reclamat.

Intre timp, individiul apare la sectie, ma suna dle Politist si imi zice ca a venit si faptasul, facem schimb de telefoane, dansul m-a rugat sa retrag declaratia si sa facem amiabila din care sa reiasa ca niciunul nu este vinovat, eu am zis ca imi pare rau nu fac asa ceva, nu are nicio valoare sa iesim amondoi nevinovati pe o amiabila, ori eu ori el, m-am consultat cu cineva la telefon, el foarte nervos ca ce ma consult, ca ce vorbesc la telefon, intrun final se hotaraste si zice Ok, iti dau asigurarea, completeaza tu amiabila ca eu nu am ochelari, am zis bun, o completez, dar i-am zis .sa imi de.a actele.. sa incep cu datele lui, nervos inca o data smulge hartia si pleaca.

L-am intrebat pe dle Politist, dle, omu asta a plecat, nu stiu sincer ce vrea, nu stiu daca e baut, daca are actele la el, daca are probleme cu masina, nu stiu ce e cu el, ba ca imi da asigurarea, ba ca nu imi da, ba ca mergem la un service, ba ca sa imi retrag declaratia, in fine, dle Politist zice ca indiferent daca vine sau nu ii retine permisul si ca ma cheama in momentul in care vine sa dea declaratie sa faca confruntare !.

Astazi, am asteptat sa ma cheme ca omu a zis ca vine astazi, pe la ora 7 ii dau un sms si il intreb daca a fost, imi zice ca da.

Acum, eu am declarat, am zis ca nu am nicio pretentie, omu recalcitrant, nu stiu daca are sau nu vreo pretentie, ca sincer nu am inteles nimic daca eu sunt vinovat sau el, avand in vedere ca a cedat in fata politistului asigurarea lui si apoi s-a razgandit. Ce se intampla mai departe? vom fi chemati inca o data pentru a confrunta cele 2 declaratii? sau daca omu are pretentii? se duce direct cazul la tribunal? daca se duce la tribunal, este cuvantul lui impotriva cuvantului meu, dar intre timp as putea sa ma intorc la locul faptei si sa vorbesc cu oamenii din magazin care au iesit sa vada show-ul si sa ii rog sa iasa martori ca dansul a vrut sa ma loveasca? eventual sa cer si la politia locala filmarea de pe strada? unde se vede clar intentia lui? ma poate sfatui cineva ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 10:19, 3 Mai 2016
Din moment ce ati ajuns la politie nu mai avea rost sa va targuiti, pv trebuia intocmit de politist si cu asta, basta. Politistul avea obligatia sa intocmeasca proces verbal si nu sa va trmiita sa faceti amiabila.
Mda, aici nu stiu cine a gresit, eu deja dadusem declaratia, el a venit dupa 3 ore, si atunci cand m-a chemat nu a vrut sa faca declaratia, dar s-a dus a 2a zi si nu am mai fost chemat !.
neocaste a scris:

Mda, aici nu stiu cine a gresit, eu deja dadusem declaratia, el a venit dupa 3 ore, si atunci cand m-a chemat nu a vrut sa faca declaratia, dar s-a dus a 2a zi si nu am mai fost chemat !.


Facerea de bine... Chiar nu va inteleg toleranta fata de un astfel de derbedeu al soselelor. Cum sa scapam de ei altfel? Daca va atingea mai bine, si pierdeati controlul asupra volanului, etc? Am senzatia ca nu constientizati prin ce ati trecut. De cat timp conduceti?
Ramane ca asiguratorul, care nu este venit cu pluta, sa refuze sa plateasca, sa va considere "intelesi" la o frauda, sa ajungeti in justitie, instanta sa ceara politiei dosarul, cu declaratia dvs. initiala, si sa va treziti si in penal.
Mi se intampla deseori sa stau intr-o coloana lunga, sa ma depaseasca pe linia de tramvai unii si sa vad ca, in vinal, se gaseste un "crestin" sa-l lase sa reintre: deci strategia lor functioneaza. Dar sa te atinga unul intentionat, si tot tu sa-l ajuti, zau, pe ce lume traiti?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier pe domeniul public .bună ziua, vin și eu cu următoarea problemă. sunt livrat ... Vasile979 Vasile979 Bună ziua, Vin și eu cu următoarea problemă. Sunt livrat or de marfă iar în urmă cu ceva timp în parcarea din fața unui magazin la care livrez ... (vezi toată discuția)
Tamponare pandatao pandatao Buna ziua. Am urmatoarea problema: am fost citat ca martor intr-un proces,fiindca in 2019 m-am tamponat cu o masina in Bucuresti,insa masina in care amnintrat ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda dupa un accident culpa comuna RobyP RobyP Buna ziua, In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)