avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovituri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovituri

Am urmatoarea problema : in urma unor neintelegeri pentru un gard intre sotul meu si un alt vecin s-a ajuns la lovituri. Am fost la medicul legist dar nu am facut plangere inca, urmand ca plangerea sa o facem prin avocat la parchet. Am reclamat insa la politie un alt vecin care a fost de fata la altercatie si care il incuraja pe celalat vecin sa-l loveasca pe sotul meu .In plangere am aratat si de ce il reclamam pomenind de bataie si de vecinul care a lovit. Politia l-a pus pe sotul meu apoi sa declare ca are pretentia a se lua masuri numai impotriva celui care facea "galeria" nu si impotriva celui cu care a avut altercatia. Aceasta declaratie anuleaza cumva plangerea facuta prin parchet si care nu a ajuns inca la politie ?
In speranta ca m-am facut inteleasa va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ioasaf , utilizator 16:58, 6 Noiembrie 2008
Este ciudata problema dvs. Daca politistul v-ar fi pus sa scrieti ca aveti pretentii numai fata de autorul faptei, adica cel ce a lovit, mai intelegeam. Dar asa este aiurea. Celalalt vecin are calitatea de instigator.
Trebuie luate masuri impotriva ambilor, in functie de aportul fiecaruia la fapta comisa.
E bine ca aveti avocat si consultati-va cu el, mergand la Parchet sa depuneti plangere.
Ciudat este cum au facut plangerile, sau nu le-au facut... ma rog.
Ideea este ca politistii vor sa stie daca sunt practic 2 plangeri sau numai una singura.
Luati legatura cu avocatul si faceti plangerea bine pentru ca va treziti cu mai multe dosare.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Trebuiau sa fie 2 plangeri.Una pentru cel care a lovit facuta prin parchet si una pentru cel care a instigat facuta la politie.
Adevarul este ca pentru noi " cei obisnuiti" care nu am fost prin tribunale este destul de greu sa tii piept unui politist care intai injura de mama focului ca l-ai deranjat si apoi iti comanda " stai jos si scrie ce iti spun eu ca tu nu te exprimi bine" si in acel moment timorat si stresat scrii ce spune el fara sa mai judeci limpede. Mie mi-e teama ca atunci cand va sosi de la parchet plangerea impotriva celui care a lovit , ca am inteles ca tot la ei va fii trimisa sa faca cercetari, sa nu spuna " ai declarat ca nu ai pretentii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce putem face in acest caz? dianaenache87 dianaenache87 Buan dimineata!Am si eu o problema delicata!!Sotul meu impreuna cu un prieten au fost luati de politia comunitara...La sectia de politie au fost arestati cu ... (vezi toată discuția)
Arcada sparta intr-o discoteca fara sa ma ating de cel care a dat Mihai Dorohoi Mihai Dorohoi Buna ziua,acum 1 luna am fost la sat la bunici intr-o discoteca,am primit mai multe sticle in cap(deoarece nu cadeam pentru ca eram foarte ametit),pana sa ... (vezi toată discuția)
Cum depun plangere pentru lovire? augustin.bica augustin.bica Buna ziua Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost victima unei agresiuni.Fapta s-a petrecut in urma cu o luna cand un vecin de ... (vezi toată discuția)