avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociatii unui SRL au drept de semnatura ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociatii unui SRL au drept de semnatura ?

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca asociatii unei firme SRL , fara functie in firma , au drept de semnatura si pot semna contractele firmei ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Ioana Miricioiu , Avocat 15:31, 30 Mai 2016
Observ ca au fost 39 de vizualizari si nici un raspuns, daca nu este rubrica corecta va rog sa ma indrumati unde ar trebui postat.

va multumesc.
Buna ziua, in mod normal societatea nu este reprezentata de catre asociati, ci de catre administrator. Prin urmare, contractele, pentru a angaja in mod valabil societatea, ar trebui sa poarte semnatura administratorului. Pentru ca un asociat sa poata reprezenta societatea trebuie sa detina procura din partea administratorului, iar administratorul poate delega numai daca exista mentiune expresa in actul constitutiv.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2016
Andreea Ioana Miricioiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Asociat plecat din tara hambra hambra Sunt asociat si administrator la o S.C., in cazul in care as pleca din tara pe o perioada mai mare (cca un an) pot imputernicii pe cineva sa ma reprezinte si ... (vezi toată discuția)
Banca Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Ce se poate face daca s-a facut schimbare de administrator intr-o firma cu 2 asociati si administratorul este plecat din tara dar am uitat sa facem ... (vezi toată discuția)