Buna seara ,
In urma unei cauze civile , avand ca obiect actiune in pretentii , mi s-a dat castig de cauza si partea adversa ( o banca ) este obligata prin hotarare definitiva prin neapelare , este obligata sa imi restituie o anumita suma cu titlu de cheltuieli de judecata . Hotararea a devenit definitiva in luna aprilie . Pentru a-mi recupera banii ce trebuie sa mai fac ? Exista un termen de care partea adversa beneficiaza sau sa le trimit o adresa prin care sa -mi solicit banii ? Ce am de facut si cum trebuie sa procedez ?
Va multumesc anticipat !
Puteti trimite o adresa prin care ii somati sa achite cheltuielile conform sentintei civile in 1 zi, 2, 3, etc, iar in caz contrar demarati procedura executarii silite. Pentru acest lucru mergeti la un executor cu hotararea legalizata, taxa timbru -20 lei pentru incuviintarea executarii, si discutati onorariul acestuia.
Puteti solicita banii in termen de 3 ani de cand hotararea a devenit definitiva, termenul de 3 ani este un termen de prescriptie. Ptr.executare va adresati unui executor judecatoresc.