avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare cheltuieli de judecata

Buna seara ,
In urma unei cauze civile , avand ca obiect actiune in pretentii , mi s-a dat castig de cauza si partea adversa ( o banca ) este obligata prin hotarare definitiva prin neapelare , este obligata sa imi restituie o anumita suma cu titlu de cheltuieli de judecata . Hotararea a devenit definitiva in luna aprilie . Pentru a-mi recupera banii ce trebuie sa mai fac ? Exista un termen de care partea adversa beneficiaza sau sa le trimit o adresa prin care sa -mi solicit banii ? Ce am de facut si cum trebuie sa procedez ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:40, 3 Mai 2016
Puteti trimite o adresa prin care ii somati sa achite cheltuielile conform sentintei civile in 1 zi, 2, 3, etc, iar in caz contrar demarati procedura executarii silite. Pentru acest lucru mergeti la un executor cu hotararea legalizata, taxa timbru -20 lei pentru incuviintarea executarii, si discutati onorariul acestuia.
Puteti solicita banii in termen de 3 ani de cand hotararea a devenit definitiva, termenul de 3 ani este un termen de prescriptie. Ptr.executare va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terrmen executare silita? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI buna ziua imi poate spune cineva, va rog, care este intervalul de timp dintre emiterea unei sentinte civile definitiva si irevocabila si momentul in care pot ... (vezi toată discuția)
Termenul de la care se poate cere executaea silita ? Krissia . Krissia . :(( Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri va rog. 1.Daca o hotarare a devenit definitiva si irevocabila de la data de 18.04.2005 tot aceasta este si data de la ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)