avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Posibilitate contestare Proces Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Posibilitate contestare Proces Verbal

Buna ziua,

Avand in vedere ca am permisul (si conduc) din 1994 si pana acum nu am avut nici o amenda rutiera, conducand prudent, va cer sfatul privind posibilitatea unei contestatii.

Astazi, 02.05 2016, am fost oprit "din mers" de un echipaj rutier de pe un Logan MCV ce venea de pe contrasens, acesta semnalizandu-mi oprirea la distanta de 100 metri din fata mea, in timp ce circula spre mine, MCV-ul ruland in spatele unui alt autoturism.

Agentul s-a prezentat, mi-a cerut actele si a afirmat ca "ati circulat constant cu 93 km/h intre noi", eu aflandu-ma in localitate.

A plecat de langa masina si s-a intors cu un PV precompletat in care agentul a scris ca "Contravenientul nu are obiectii". I-am spus ca am obiectii, asfel incat el sa taiat observatia lui si a continuat cu observatia mea: "considera ca circula cu viteza mai mica".

La punctul a) a bifat amenda si a completat suma de 1125 lei
La punctul b) a scris 9 puncte amenda, in valoare de 9 * 105 = 1125 lei
La punctul c) a completat 6 puncte de penalizare

In mentiunea "Contravenientul refuza/nu poate sa semneze PV, agentul a pus o liniuta orizontala in casuta "refuza", desi eu am semnat PV-ul

Presupun ca agentul care a intocmit PV-ul nu este acelasi cu agentul care a constatat depasirea vitezei

Avand in vedere cele expuse, care sunt sansele obtinerii unei anulari in instanta a PV-ului?

Doresc sa contest greseala lui, respectiv faptul ca de la 01 mai punctul de amenda este 125 lei, dar el a scris: 9 puncte amenda, in valoare de 9 * 105 = 1125 lei si faptul ca agentul constatator care a semnat PV-ul nu este acelasi cu agentul care a constatat depasirea vitezei

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mariantatic , utilizator 09:43, 3 Mai 2016
Nici unul din motivele invocate de dvs nu duc la anularea pv de contraventie.Este adevarat ca unele instante au dat castig de cauza petentilor in spete in care s-a constatat ca pv a fost intocmit de catre alt agent decat acela care a constatat prin propriile simturi savarsirea contraventiei,dar asta nu inseamna ca in mod automat si instanta la care dvs o sa va judecati este obligata sa pronunte o hot similara.Succes.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.

Analizand PV-ul, acesta mentioneaza "A condus autoturismul marca X cu nr Y in localitatea Z in interiorul localitatii A cu viteaza de 93km/h, viteza stabilita cu aparatul radar pe (aici urmeaza ceva litere si cifre) MD 519 A4"

Intrebari:

1. MD 519 A4 poate reprezenta seria aparatului?
2. Chiar nu ma pot lega de mentiunea ca a scris 9 puncte amenda, in valoare de 9 * 105 = 1125 lei ( 9x105 = 945 lei diferit de 1125 lei)

Suma de 1125 este corecta, reprezentand 9 * 125, dar modul de calcul este eronat

Multumesc in avans
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
mariantatic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv amenda radar poparoxana poparoxana Buna seara, In urma cu putin timp am fost snactionata pentru depasirea limitei legale de viteza. Mai exact cu viteza de 96 km/ora in localitate. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie radar in mers ciprian801 ciprian801 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, care este procedura pentru a face contestatie impotriva procesului verbal de constatare a unei contraventii ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)