avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate societate

Societatea are 2 asociati din care unul decedat anul trecut. Ca mostenitori ar fi 2 pers (sotia si fiica acestuia), dar acestia nu mi-au solicitat nimic pana in momentul de fata si nici nu au facut vreo inscriere la registrul comertului. Pot in aceasta situatie sa suspend activitatea societatii singur?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 13:32, 13 August 2009
Dar ce prevede actul constitutiv in situatia decesului unuia dintre asociati?
Daca ati prevazut ca se continua cu mostenitorii, atunci e o problema pentru ca pe baza certificatului de mostenitor sotia si fiica decedatului ii succed acestuia in societate si poate ca ele nu stiu, ar trebui sa faceti demersurile sa le inregistrati la ORC
Deci, vedeti ce ati prevazut in AC in legatura cu decesul unuia dintre asociati
Se prevede continuarea cu mostenitorii. Stiu ca trebuie sa se inregistreze la ORC dar nu au facut-o probabil pentru ca societatea are datorii. Dar nefacand la ORC inregistrarea au calitate de asociati? Pentru suspendare imi trebuie hotararea AGA dar in acest moment numai eu am aceasta calitate. Ele ar vrea sa imi vanda mie partile sociale dar pun conditii inacceptabile. In aceasta situatia, daca datorile catre stat cresc(impozitul forfetar) cine le plateste? Daca numai eu, atunci de ce nu pot singur sa suspend activitatea?
Buna ziua.
Daca nu ma insel am mai avut discutii pe acest subiect si atunci v-am trimis la actul constitutiv al societatii,deci acolo scrie de mostenitorii legali ceea ce v-a spus colegul meu Cazacioc trebuie sa faceti. Daca dansele nu accepta de buna voie oricum prin act constitutiv tot sunt si dansele bune de plata asta trebuie sa la spuneti.Sau mai aveti o solutie dati-le dv.partile sociale =D>,poate vor asa! Daca nu ,mergeti la ORG cu actul constitutiv si copia de pe certificatul de deces -parca spuneati ca il aveti intr-o copie- al fostului asociat si acolo va spun exact care sunt pasii ce trebuie urmati,pentru a trecut ceva timp ...
Pai va impiedica AC care spune ca trebuie sa continuati cu mostenitorii.
Ori AGA trebuie convocata in anumite conditii . Numai daca la a doua convocare nu se intruneste cvorumul hot. poate fi adoptata oricare ar fi numarul de asociati si partea reprezentata de asociatii prezenti.
Vedeti art. 193 din Legea 31/1990
Nu am mai postat pana azi pe aceasta tema. Nu am copie dupa certificatul de deces dar stiu cum o pot obtine de la starea civila. Din cate inteleg eu , ei nu au calitatea de asociat pana nu se inregistreaza la ORC. Daca nu sunt asociati de ce sa ii convoc la AGA? Nici nu stiu numele lor exact...

Art. 203

(1) Transmiterea partilor sociale trebuie inscrisa in registrul comertului si in registrul de asociati al societatii.

(2) Transmiterea are efect fata de terti numai din momentul inscrierii ei in registrul comertului.

Rog sa ma lamureasca cineva de ce trebuie convocati mostenitorii dupa mai bine de un an de la decesul asociatului in conditiile in care ei nu au facut niciun demers in rezolvarea acestei situatii. Nu mi-au aratat nici un act prin care sa imi demonstreze ca au acceptat sau nu succesiunea ci doar verbal au spus ca au acest document. Doar au cerut niste sume exorbitante pe partile lor sociale in conditiile in care societatea are datorii de cateva sute de milioane(rol).

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea actiunilor intr-o firma leoso leoso buna ziua! am si eu o problema mai delicata si nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a o rezolva si anume: intr-o societate srl suntem 3 actionari , unul ... (vezi toată discuția)
Problema mostenitori parti sociale ThomasT6 ThomasT6 Asociatul meu detinea 50%, a decedat de cativa ani. Dinaintea mortii lui ma ocupam doar eu de societate(magazin satesc) acesta neimpicandu-se deloc. Rudele ... (vezi toată discuția)