avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proces Denominare 2005 Rol > Ron
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proces Denominare 2005 Rol > Ron

Salutare,
Recent am gasit in casa bunicului un carnet de economii la CEC. Se pare ca pana in anul 2001 timp de 10 ani a depus bani pe numele meu, in jur de 70.000 ROL.
Am fost astazi la CEC sa verific si mi-au spus ca acum mai valoreaza in jur de 6 lei din cauza denominarii leului in 2005.

Ma puteti indruma cu un sfat sau daca ati auzit pe cineva care in urma unui proces a reusit sa castige?


Merci,
Stefan
Cel mai recent răspuns: stefandumitrescu28 , utilizator 15:24, 3 Mai 2016
Ce anume urmăriți să câștigați în urma procesului?
Denominarea din 2005 a transformat sumele din ROL în RON la paritatea 1 RON = 10.000 ROL.
Prin urmare, soldul contului dumneavoastră de 70.000 ROL reprezintă 7 RON. Cel mai probabil, în decursul timpului au fost încasate dobânzi și achitate comisioane de întreținere cont, astfel încât acum mai aveți disponibili cei 6 lei care vi s-au comunicat de către personalul CEC.
Sumele nu se indexează cu rata inflației. Dacă ar fi câștigat cineva în instanta pana acum, ar fi vuit internetul / presa.
Denominare inseamna ca 10.000 ROL:LA 10.000 , in cazul dvs. concret, 70.000 ROL:10.000=7 Ron.Acestia sunt banii in urma denominarii, adica 7 Ron.
Acest aspect imi era foarte clar. Voiam sa stiu daca d.p.d.v legal se poate face ceva in aceasta privinta si sa se echivaleze suma din perioada respectiva.
Din cate am inteles la aceea perioada cu acesti bani putea cumpara "o dacie" :) .

Am crezut ca fiind o "mostenire" se poate face ceva in aceasta privinta.

Va multumesc pentru timpul acordat,
Stefan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Librete de economii cec cu dobanda si castiguri auto IoanaCristescu IoanaCristescu Buna ziua, In limita timpului dvs disponibil, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema : Sunt mostenitoarea unor ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)
Librete cec cu dobanda si castiguri autoturisme... mihai63 mihai63 Am gasit printre actele vechi ale parintilor mei niste librete cu dobanda si castiguri in autoturisme (cu limita de suma minim 5000 lei), emise intre anii 1972 ... (vezi toată discuția)