Buna ziua,
In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de incredere ,m-a primit intr-o cladire frumoasa unde erau mai multi avocati.
Am incheiat contract de asistenta ,9000 lei din care 4500lei onorariul si 4500 lei onorariul de succes.
In luna aprilie 2014 era prima dezbatere ,cu cheltuieli de judecata ,am dat 4500lei ,nu am primit chitanta ,m-i a zis ca este depusa la dosar altfel nu ma poate reprezenta.In luna august s- dat sentinta in favoarea mea dar, " refuz cheltuieli de jud.pt lipsa chitantei la dosar.
Avocatul m-i a zis sa asteptam daca se va introduce apel .Reclamantul a introdus apel.Avocatul meu a cerut 2000lei ,am insistat ,in sfarsit m-i a dat factura si chitanta pt.asistenta .La ultima dezbatere (iulie 2015)nu a vrut sa depuna aceasta chitanta ,Eu am insistat sa depuna si chiar inainta de pronuntare s-a dus la masa judecatorului si a depus.
Pronuntare era in favoarea mea cu recuperare cheltuielilor de judecata,pe care am si primit de la reclamant.
In luna august 2015 avocatul m-i a cerut 2500lei,a intocmit factura pentru asistenta la acest dosar,si a zis ca va cere pe cale separata ,trebuie sa platesc numai taxa de timbru ca la fond era introdus cu chelt.de judecata .
In luna sept.2015 am cerut sa incepem pe cale separata recuperarea chelt.la fond .Am ramas blocata : a zis ca nu se poate ca pronuntarea la fond a fost in anul 2014 si factura si plata in 2015.
Ce pot sa fac sa recuperez cei 2500lei ? sau la avocat trebuie sa ma duc cu un alt avocat ?
Multumesc si scuze pt.text lung.,
Multumesc pentru raspuns ,Mie rusine
,d-l avocat e mai tanar decat mine cu cel putin 25 de ani. Cand am dat cei 2500lei a zis sa considerati ca acest bani va primiti de la reclamant .Desi pe Dvs v-a costat numai 4500lei onorariul de succes ,care e normal ca nu se recupereaza ,asa am inteles si Eu..Eu am cerut si s-a intocmit un act aditional intre mine si avocat ca nu-l mai datorez nimic ,fiidca mi-a fost frica ca va mai cere inca odata taxa de succes ,4500lei pe care am platit dar nu s-a intocmit chitanta.Avocatul nici nu neaga ca n-am fi dat 4500lei dar a uitat de factura .
Acum zice ca nu poate sa inceapa proces pt. cei 2500lei fiindca factura si chitanta trebuia datata in anul 2014.Si niciodata nu eram singura la avocat ,eram cu prietena mea .Altfel m-a reprezentat bine .Dar in acest fel reclamantul este scutit sa-mi plateasca cei 2500lei.Parca acum pe reclamant il apara
Invatatura : cand angajez un avocat ma duc la El cu alt avocat.Sper sa nu mai am nevoie niciodata !
Care este termenul de prescriptie in acest caz ?
data procesului aprile 2014 ? sau data chitantei si a facturii 2015 ?
am hotarit ca incerc sa recuperez aceasta suma ,cum decurge ,va fi proces ,va fi somat avocatul si persoana de la cine trebuia sa primesc chelt.de judecata ?fiindca ma duc cu alt avocat .
multumesc