Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500"
Inteleg eu bine? Salariul de incadrare din CIM este 1200 lei net, iar salariul din statul de plata, pentru care semnati si incasati este 1500 lei net. Corect?
Pai, daca este in statul de plata, atunci nu se calculeaza contributiile toate la salariul realizat, cel de 1500 lei net? Deci, in D112 este inscris salariul pe care il incasati efectiv, cel de 1500 lei net. E contabilizat salariul realizat, care este mai mare decat salariul de incadrare (din CIM). In consecinta, este "decarat" la ANAF si sunteti asigurat la intreaga valoare.
Zic bine? Sa ma corecteze cineva daca gresesc, va rog.
Este diferenta de salariu .. prin urmare, cred ca salariul real incasat este 1500 lei si cel declarat este de 1200 lei net .. seamana a evaziune fiscala
Nuami angajatorul si salariatul in cauza pot raspunde la intrebarea dvs ... de altfel , se mai poate pune o intrebare langa cea a dvs : de cand dureaza situatia asta ?
Salariul din c.i.m
colipici
Buna ziua!
am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)