Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500"
eu nu vad o bucurie prin faptul ca, castig 300 ron la "negru" :) pe mine ma intereseaza sa am banii 1500 ron in mana, iar in caz ca ma verifica anaf sa am tot 1500 declarat. simplu :) cred ca esti un hater care nu prea intelege ceea ce vreau.ma scuzi ca te numesc asa :) am inteles ca nu exista alta solutie, voi mai incerca sa imi conving patronul sa faca asta fara sa apelez la ITM sau la ANAF.
Eu inteleg perfect ce vreti Dvs., numai ca banuiesc ( am dreptul sa banuiesc, da ? ) ca Dvs. stiati de la inceput ca veti primi banii in " configuratia " asta ? 1200 net clari + 300 din "ajutoare " stiati sau incercati sa ne convingeti ca ati aflat de abia peste 2 ani ?
Cand luna de luna ati semnat stat de plata cu 1200 RON net nu va intrebati de unde apar in buzunarul Dvs. inca 300 ?
Bafta, dar vb. aia... atentie ce iti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca ... :-)
Parerea mea este ca are cim semnat cu 1200 lei net, diferenta 300 lei pana la 1500 lei net presupune bonusuri lunare, prime s.a.m.d, sume legale si impozitate. Angajatorul nu incalca nicio lege, nu plateste la negru (a precizat clar ca semneaza stat).
Problema initiatorului este ca la 1200 lei net poate imprumuta o suma, la 1500 lei o alta suma... Chiar daca sunt luate lunar, aceste prime nu pot fi considerate de catre banca ca sunt venit constant. E o practica a unor patroni. Daca vor sa scape de tine iti dau ce scrie in contract (fara bonusuri), astfel nu vei mai sta decat pana iti gasesti altceva de lucru.
Salariul din c.i.m
colipici
Buna ziua!
am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)