avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu declarat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu declarat

Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500"
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
inktek, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 15 Mai 2016
atunci ce intelege cu diferenta de 300 de "pe stat"? Asa a scris in primul post!
Ma indoiesc ca-i pune sa semneze c-au luat bani la negru.
Inca o data, oful este ca nu se poate folosi pentru credit de salariul de 1500lei, banca ia in considerare 1200 lei.
Scriu din experienta, am avut parte si de angajatori cu o parte din salariu la negru, am avut parte si de angajatori cu o parte din salariu sub forma de prime.

Ar trebui totusi initiatorul sa ne lamureasca...
daca este sa "reinterpretam" primul post:
In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta de 300 o iau pe stat, in cazul in care vreau sa fac un credit si ma verifica la anaf, nu ma ajuta "1500" am incheiat citatul !
...chiar ca am intrat in ceatza !
Pai acum observ ca nici cei "1500" nu il mai ajuta ...
Diferenta de 300 o ia pe stat ! OK ! ...si cei 1200 nu ii ia tot pe stat ???
Chiar daca ii ia pe stat de plata, salariul real declarat este 1200 lei net si nu 1500 lei .. cea ce inseamna ca cei 300 lei nu sunt declarati la ANAF.
ba eu cred ca sunt declarati la ANAF. Chiar credeti ca un patron strange semnaturi pe o lista de salarii la negru?! Atata doar ca banca va lua in considerare doar veniturile constante (1200 lei - salariu si sporuri permanente trecute in cim) nu si cele exceptionale (300 lei - prime, bonusuri, chiar daca pana acum a luat luna-de-luna, in fiecare luna, aceasta suma).
Initiatorul poate sa mearga la sediul ANAF de domiciliu si sa ceara o adeverinta de venituri, acolo vor aparea toate veniturile nete declarate de angajator.
Cred ca s-a facut afirmatia ca nu sunt declarati ...

Alte discuții în legătură

Sunt decis sa lupt impotriva evaziunii legat de salariul trecut pe cartea de munca androidu androidu BUNA tuturor. DA , am luat aceasta decizie deoarece am fost sa fac o refinantare si m-am lovit de aceasta problema cu salariul pe cartea de munca si al meau si ... (vezi toată discuția)
Salariul din c.i.m colipici colipici Buna ziua! am observat ca la anumiti angajatori, salariul brut al angajatului trecut in CIM este de fapt salariul net, adica ceea ce primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului maggia87 maggia87 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine modul de calcul al indemnizatiei CCC, cum se calculeaza cei 85%. Eu am salariul minim pe economie pe cartea de munca, dar ... (vezi toată discuția)