avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichete cadou

Tichetele cadou oferite angajatilor cu alta ocazie decat 8 martie, Paste, 1 iunie, Craciun, sunt impozitate si intra la calculul contributiilor sociale ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:59, 3 Mai 2016
Buna ziua,
Tichetele cadou si cadourile in general oferite salariatilor si copiilor minori ai acestora nu sunt impozitate daca sunt oferite in conditiile art 76 alin 4 lit. a Cod fiscal. Ceea ce depaseste limita de 150 lei ori daca sunt oferite cu alte ocazii vor intra in baza de calcul a impozitului pe salariu, nu si a contributiilor sociale.
De retinut: contravaloarea cadourilor oferite salariatilor reprezinta cheltuieli deductibile (fiind chelt sociale) doar in limita unei cote 5% aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
Florin Cioca, Consilier juridic
Va contrazic: tichetele cadou oferite altfel decat acolo unde Codul fiscal ofera scutire, sunt venituri de natura salariala, ca orice prima sau castiguri in natura etc. si sunt introduse in baza de calcul a venitului brut realizat in luna respectiva.

Nu zic ca ar fi rau sa fie asa cum spuneti: sunt adeptul impozitarii minimale. Insa, aici trebuie sa aratam cum e legea acum.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2016
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou pentru toti salariatii zzenovia zzenovia LA MULTI ANI tuturor! Ajutati-ma, va rog . Unitatea noastra a acordat tichete cadou ( 20 buc.= 200 lei valoare/salariat) in luna decembrie 2008.Tichetele ... (vezi toată discuția)
Tichetele cadou romanik romanik Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema impozitarii tichetelor cadou.Stiu ca la acordarea tichetele cadou, pt. copiii minori ai angajatilor, nu se ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)