avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SE MAI POATE FACE CEVA IN ACEASTA SITUATIE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SE MAI POATE FACE CEVA IN ACEASTA SITUATIE ?

S-a formulat o cerere de ajutor public judiciar in vederea esalonarii platii unei taxe de timbru pe valoare . Cererea a fost respinsa ca neintemeiata , cu drept de reexaminare in 5 zile de la comunicare . In aceasta situatie , piritii mai pot plati totusi taxa de timbru pentru a continua judecatat , sau daca nu a fost platit in termenul impus de lege eu ca si parte adversa pot cere respingerea actiunii pentru neplata taxei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters382135 , utilizator 12:50, 4 Mai 2016
Paratii pot plati taxa judiciara de timbru ptr.a continua procesul, puteti cerea anularea ca netimbrata daca nu platesc dupa ce li s-a respins cererea de ajutor public judiciar.
li s-a respins cererea , asta spun . In continuare mai pot plati ?? li se mai accepta plata ??
Cand puteau plati taxa de timbru intreaga daca nu dupa respingere? Era vreo logica sa ceara ajutor judiciar si sa plateasca taxa inainte de pronuntare? Nu. In concluzie, pot plati dupa.
Respingerea cererii de ajutor public nu inseamna si respingerea ca netimbrata a actiunii principale. Pe aceasta e normal sa o mai poata timbra.
daca ar fi putut sa o plateasca intreaga , o plteau din prima , cred eu....logic asa ar fi . ok dar iar se prelungeste termenul ? in acest caz ce termen au de plata ??
cererea de esalonare au facut o cu citeva zile inainte de a trece termenul de 10 zile
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
ContSters382135, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar neacordat GhePopescu GhePopescu Buna seara, Am depus o cerere de chemare in judecata pentru succesiune. Am solicitat ajutor public judiciar, instanta mi-a cerut diverse dovezi ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! cai de atac !? Popescu2012 Popescu2012 Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa! Cai de atac !? Ce cai de atac exista impotriva cererii de reexaminare a ajutorului public judiciar ... (vezi toată discuția)
Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)