avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor public judiciar neacordat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor public judiciar neacordat

Buna seara,

Am depus o cerere de chemare in judecata pentru succesiune. Am solicitat ajutor public judiciar, instanta mi-a cerut diverse dovezi ca nu am venituri etc. Am depus tot ce mi s-a cerut. Apoi mi-a cerut un extras de cont curent. L-am depus (aveam 500 lei in cont). Azi m-am trezit ca mi s-a respins cererea de ajutor public judiciar ca neintemeiata. Cu drept de reexaminare in 5 zile de la comunicare. Ma gandesc ce sa fac? Mai am un dosar in care am primit ajutor public judiciar, fara probleme.
Stie cineva cum se procedeaza daca imi va respinge si cererea de reexaminare?

Multumesc.
Gheorghe Popescu
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:35, 2 Iunie 2017
Asteptati motivarea, formulati cerere de reexaminare. Daca se respinge trebuie sa achitati taxa de timbru. In cazul in care nu o achitati actiunea va fi anulata ca netimbrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare incheierii ili47 ili47 Buna ziua,prietena mea a depus cerere pt, ajutor public judiciar , la data de 27.sept 2016 pe portal apare respinsa cu drept de reexaminare , Cand primeste ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva in aceasta situatie ? ContSters382135 ContSters382135 S-a formulat o cerere de ajutor public judiciar in vederea esalonarii platii unei taxe de timbru pe valoare . Cererea a fost respinsa ca neintemeiata , cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar geo-vem geo-vem Sa comunicat de catre instanta de fond sub sanctiunea anularii cererii de chemare in judecata, achitarea(dovada) taxei de timbru judiciar in termen de 10 ... (vezi toată discuția)