avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare auto

Buna ziua,
Am cumparat in anul 2007, luna august un autoturism nou pentru care am platit la Finante Pitesti suma de 505 euro taxa de prima inmatriculare.
Comform legislatiei in vigoare eu care sunt detinatorul autoturismului pot recupera acea taxa.
Intrebarea este:
Daca peste un timp vand autoturismul, noul cumparator mai plateste vreo taxa?
Daca nu recuprez taxa, cumparatorul mai plateste ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 18:17, 4 Mai 2016
Daca recuperati taxa cumparatorul va plati timbrul de mediu, daca nu recuperati taxa nu va plati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu taxa castigata in instanta mircea_arj mircea_arj Buna ziua, momentan detin un autoturism la care fostul proprietar nu a platit taxa de poluare pentru ca a castigat in instanta anularea ei(cam acum 1 ... (vezi toată discuția)
Plata noului timbru de mediu AlexandraMone AlexandraMone Buna ziua, Detin un autoturism achizitionat anul trecut. Am platit taxa de prima inmatriculare pentru el, si am dat statul in judecata. Momentan se judeca, ... (vezi toată discuția)