avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 2 de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 2 de munca


Am lucrat ca inginer tehnolog intr-o intreprindere de constructii de masini in perioada 1984-2000 . La acea data nu s-a considerat ca aceasta activitate se incadreaza in grupa 2 de munca, dar recent am aflat ca printr-o actiune in instanta se poate obtine aceasta incadrare. Este intradevar posibil ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:30, 7 Mai 2016
La data aplicarii prevederilor Ordinului MMPS nr.90/ 1990 completat cu avizele ulterioare la data de 31.08.1994 firma trebuia sa intocmeasca niste documentatii, sa obtina avizul ITM pentru locurile de munca incadrate in grupa de munca, sa nominalizeze anual lucratorii beneficiari de grupa de munca de la locurile incadrate in grupa de munca, sa faca mentiuni in carnetele de munca pana la data de 31.03.1990 si ulterior anual.
Daca veti deschide actiune in instanta impotriva firmei respective (probabil ca nici nu mai exista), instanta va dispune o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii, iar expertul nu va avea la dispozitie documente care sa-i permita sa se pronunte asupra obiectivelor expertizei.
Detinatorul de arhiva nu va gasi documente care sa ateste incadrarea dvs. in grupa de munca, nu va putea elibera o adeverinta care sa ateste incadrarea dvs. in grupa de munca, iar expertul va face aceasta constatare si isi va da doar cu parerea asupra eventualei incadrari a dvs. in articol de ordin (punct din anexele la ordin). Instanta va da o hotarare, dar nu se poate cunoaste care va fi sensul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoarea mmps 382/2000 Ember Ember Sunt ing. imbunatatiri funciare si lucrez din 1984 in domeniu. Vreau sa stiu daca pot beneficia de gr II de munca (vezi toată discuția)
Intrebare incadrare grupa a doua kzkzkz kzkzkz Buna ziua, Am urmatoarea situatie: O ruda apropiata lucreaza de peste 30 de ani la o Societate Agricola ca Sef de Ferma. Din cate am inteles ( desi nu ... (vezi toată discuția)
Grupa pensionare Nelu Calu Nelu Calu Buna seara, In perioada 1998-2013 tatăl meu a lucrat in condiții deosebit de grele (prelucra fier lângă cuptoare ce aveau o temperatura de 1200°). In ... (vezi toată discuția)