Buna ziua. Nu reusesc deloc sa ma lamuresc. Numai raspunsuri standard etc.
E trb sa nasc in iunie. Nu am 12 luni consecutive. Voi fi in prenatal pana la sfarsitul lunii august. Dupa noua lege am peste 12 luni(neconsecutive) lucrate. Am vreo sansa sa iau indemnizatie daca nasc inainte de 1 iulie,in caz ca se aplica legea? Va rog sa mi dati un raspuns..pentru ca sincer,nu stiu cui sa ma adresez. Va multumesc.
1. Daca veti naste inainte de 1 iulie se aplica actualele prevederi ale OUG 111/201 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) s a aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, studenta sau eleva la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. - Daca veti naste incepand cu 1 iulie se aplica modificarile aduse de Legea 66/2016 adica in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor.
- Cele 12 luni nu trebuie s a fie neaparat consecutive.
3. Pentru un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Legea 66/2016
dani1190
buna ziua.lucrez de 11 luni si urmeaza sa nasc.vreau sa stiu daca ma incadrez cu noua lege.fiindca dupa vechea lege trebuia sa am 12 luni lucrate din ultimul ... (vezi toată discuția)