avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Lipsa sediu social birou mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Lipsa sediu social birou mediator

Care sunt repercursiunile pentru un birou de mediator in cazul in care nu a fost prelungit contractul de comodat pentru sediu?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:00, 2 Iunie 2016
Una dintre condițiile exercitării profesiei de mediator este și deținerea unui sediu profeional. Așadar, faceți demersurile necesare în vederea prelungirii contractului de comodat , ori încheiați un nou contract. Dacă încheiați un nou contract, va trebui să declarați noul sediu atât la Consiliul de Mediere, cât și la organele fiscale, pentru a obține un nou sediu fiscal.
Multumesc pentru raspuns, dar intentia mea nu este sa continui cu biroul de mediator (nu am avut nicio activitate pe el), deci nu voi face niciun demers in sensul asigurarii unui sediu social. Intrebarea mea era ce se intampla in lipsa sediului? Exista amenzi, pot inchide biroul fara alte costuri? Multumesc frumos!
În situația în care nu mai doriți să vă exercitați profesia, puteți să vă suspendați activitate, în baza unei cereri către Consiliul de Mediere, sau să solicitați retragerea din profesie, în același mod. Pentru a doua situație, urmează radierea dvs. din tabloul mediatorilor. Vedeți pe site-ul Cdm , www.cmediere.ro, în categoria ,,documente '' , modelele de cereri de care aveți nevoie.
Va multumesc pentru raspuns, desi altceva intrebasem...
Oricum, pe cmediere.ro nu exista categoria "documente", ci "Formulare utile" intre care, din pacate, nu exista un model de cerere de suspendare sau retragere din profesie.
Pentru a obtine adeverinta care atesta suspendarea dvs. trebuie mai intai sa achitati la zi taxa profesionala. Dupa ce Consiliul de Mediere emite adeverinta trebuie sa mergeti la ANAF, pentru a continua demersurile privind radierea CIF-ului.

Alte discuții în legătură

Nume cabinet mediator ONEA21 ONEA21 Ce fel de titulaturi poti pune pentru functionarea unui cabinet de mediere? De exemplu am vazut undeva denumirea de \\"Cabinet de mediere si arbitraj\\" sau ... (vezi toată discuția)
Nelamurire loc desfasurare activitate mediator bianca.bonnie bianca.bonnie Buna ziua, Stiind ca, prin Decizia nr.938/7 iulie 2011 a Curtii Constitutionale, decizie ramasa definitiva si obligatorie, s-a statuat ca avocatii, notarii si ... (vezi toată discuția)
Datorii (cazier fiscal) si profesia de mediator ONEA21 ONEA21 Daca ai o amenda neplatita, si soliciti la Consiliul de Mediere sa fi mediator este vreo problema cu acea amenda. Noi trebuie sa trimitem cazierul fiscal ... (vezi toată discuția)