avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa radio
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa radio

Ma poate ajuta cineva spunindu-mi daca taxa radio este obligatorie!
Pentru ca am vazut ,ca nu toate firmele sint somate s-o plateasca.Firma mea de ex.nu foloseste nici un program radio,nic
Pe ce criterii se stabileste ac.taxa?
Stie cineva sa-mi spuna in ce art.de lege se specifica ac.plata?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 14:31, 12 August 2009
Pentru persoanele juridice plata taxei radio si TV este obligatorie, cum enunta Legea 41 din 1994, republicata si actualizata, articolul 40, alineatul 3, adica

(3) Persoanele juridice cu sediul in Romania, inclusiv filialele, sucursalele, agentiile si reprezentantele acestora, precum si reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si o taxa pentru serviciul public de televiziune, in calitate de beneficiari ai acestor servicii.

Alieatul 2, referindu-se la obligatiile presoanelor fizice, enunta expressis verbis, ca acele persoane fizice care declara pe propria raspundere, ca nu detin receptoare, nu trebuie sa plateasca taxa, deci pentru persoanele juridice plata taxei este obligatorie, fie ca detine receptoare sau nu.

Nu toate firmele sunt somate, numai cei care nu platesc aceasta taxa prin factura de curent (sau nu figureaza ca atare in evidenta SRR).
Am inteles ca sint niste reglementari mai noi,care ar opri plata ac.taxe.
Pentru ca eu,am firma in ap.proprietatea familiei,nu folosesc pe firma nici radio nici Tv,si in plus platesc tx.radio prin factura de energie electrica,cheltuiala pe care m-am obligat s-o platesc prin contractul de comodat incheiat.
Si totusi...am fost somata sa platesc.
Pe ce baza?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
barbutadddddddddddddd, utilizator
In cazul in care factura de electricitate vine pe numele firmei, puteti sa cereti la furnizorul energiei electrice, ca ei sa anunta SRR-ul despre acest fapt. In acest caz somatia ramana fara efect.

In cazul in care factura vine pe persoana fizica, atunci firma nu plateste taxa de radio si TV si ati fost somat pe baza regelementarilor amintite.

Daca insa firma Dvs. este o microintreprindere, puteti apela la decizia ICCJ numarul 2103, din 9 aprilie 2009, in dosarul 1428/33/2008 care anuleaza obligatia de plata a taxelor radio si TV pentru microintreprinderi care NU detin receptoare.

Pentru detalii puteti consulta www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio - felicitari! traiasca avocata de la cluj! Dana Marin Dana Marin [b]Felicitari doamnei avocate de la Cluj ca ne-a salvat de cosmarul taxei radio![/b] De-abia azi am aflat, cautind subiectul pe Google. Eu am platit in ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru servicii de radiodifuziune crysenc21 crysenc21 Buna ziua, pe adresa societatii unde sunt administrator a venit o notificare de plata a taxei de radiodifuziune pentru perioada martie-decembrie 2008? ... (vezi toată discuția)