avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... costuri şi durată partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

costuri şi durată partaj

Bună ziua. Eu şi fratele meu am moştenit un apartament de la o mătuşă, avem părţi egale. Ştiu că partajul (împărţirea proprietăţii) se realizează fie la notar, fie prin acţionare în judecată. Aş vrea să ştiu cam cât costă în ambele cazuri şi în cât timp se rezolvă în ambele cazuri, aproximativ, desigur. Apartamentul are o valoare de cca 85 000 de euro (90 mp, 3 camere, P-ţa Romană)
Cel mai recent răspuns: Vladimir44 , utilizator 21:31, 5 Mai 2016
Buna ziua,
In instanta cam 5% din valoare si cam 1 an.
La notar, in functie de grila notariala si cam 1 luna daca apartamentul are cadastru si este intabulat.
Nu putem calcula asa generic, e nevoie de multe date. valoarea notariala e una, cea impozabila e alta, procentele le stim, cele doua valori nu.
In instanta depinde daca va intelegeti sau sunteti in total dezacord, numai partea administrativa dureaza 3 luni fara vacante judecatoresti, expertiza poate dura 2-6 luni, dupa caz... daca e necesara, in functie de cererea de chemare in judecata...
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
In instanta cam 5% din valoare si cam 1 an.
La notar, in functie de grila notariala si cam 1 luna daca apartamentul are cadastru si este intabulat.

Mulţumesc.Apartamentul are cadastrul făcut şi este şi intabulat. Valoarea de piaţă a apartamentului este cam 85 000 euro. În certificatul de moştenitor figurează suma de cca 64 000 de euro. Puteţi să-mi spuneţi aproximativ cam cât m-ar costa partajul la notar?
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
Vladimir44, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare / cumparare imobil, taxe aproximative calmush28 calmush28 Buna seara! As dori sa cumpar un apartament situat in sector 5 , evaluat l 18,000 €. Cat ar costa taxele atat pentru mine , ca si cumparator, cat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, 1. As vrea sa stiu cat ma costa succesiunea pt un apartament cu 3 camere in Bucuresti, deoarece a decedat bunica sotului meu si matusa lui vine ... (vezi toată discuția)
Partaj prin instanta danu danu Buna ziua, Am facut succesiunea dupa mama la notariat (2 mostenitori), urmand sa facem si partajul. Masa succesorala este cuprinsa din: - 2 apart. (unul in ... (vezi toată discuția)