Am fost salariat 37 ani intr-o mare societate comerciala in domeniul petrolului.
In ultimii ani de serviciu avand functii de conducere, nu am reusit sa-mi iau concediu de odihna :scriptic imi faceam ,,ordinul de plecare in concediu" dar , imi intocmea imediat ,,ordinul de chemare din concediu". vorbesc de perioada anilor 1998-2003.Am iesit la pensie si din neglijenta mea nu am solicitat plata zilelor de concediu sau efectuarea concediului.
Este legal si tarziu sa solicit plata a c.a 80 zile de concediu neefectuat la societatea unde am lucrat ?
Termenul de prescriptie de 3 ani prevazut in Codul Muncii se refera numai la actiunea in instanta, care poate fi promovata in cazul in care angajatorul refuza sa compenseze in bani la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate.
Prin urmare, de bunavoie, angajatorul poate compensa in bani si CO neefectuat de peste 3 ani.
Concediu
dutapetre
Am lucrat la o firma din anul 2005 ca technician timp de vreo 12 ani.Am plecat de la ei in februarie 2016.Timp de vreo 6 ani mi am luat concediu cate 2,3,4,5 ... (vezi toată discuția)