Buna ziua am si eu o intrebare daca am furat un bun de la locul de munca in timpul programului pe schimbul doi pe la ora 8 seara un bun in valoare sa zicem de vreo 2500 de ron la ce furt ma poate incadra mai ales ca sunt la prima fapta doresc ceva sigur nu speculati va multumesc ?
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii
Art. 242
Gestiunea frauduloasă
(1) Pricinuirea de pagube unei persoane, cu ocazia administrării sau conservării bunurilor acesteia, de către cel care are ori trebuie să aibă grija administrării sau conservării acelor bunuri se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Când fapta prevăzută în alin. (1) a fost săvârşită de administratorul judiciar, de lichidatorul averii debitorului sau de un reprezentant sau prepus al acestora, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) săvârşite în scopul de a dobândi un folos patrimonial se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani. (4) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
lucrez ca manipulant marfa nu am gestiune dupa cate am vb cu un avocat din drept penal mi a spus ca nu ma poate incadra la furt calificat si ca nu se pedepseste cu inchisoarea mai ales ca sunt la prima fapta ? nici numai stiu ce sa cred
Nu știu cu ce avocat ați vorbit dar furtul se pedepsește.
Se poate aplica pedeapsa cu executare de la prima încălcare a legii penale.
Dacă nu ar fi vorba de furt ci de alta infracțiune trebuie stabilit despre ce infracțiune este vorba.
Ați plătit consultația la avocat sau ați vorbit pur și simplu cu acesta?
Gestiune frauduloasa
Duduada
Buna seara! Daca cineva se judeca pentru gestiune frauduloasa si primeste o sentimta nefavorabila , in cat timp se pune in practica aceasta? Se poate face ... (vezi toată discuția)