avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preschimbare act concesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preschimbare act concesiune loc de veci

Desi au trecut sapte, respectiv patrui ani de la decesul parintilor lui, un var al meu - unicul mostenitor - nu a deschis succesune. In masa succesorala intra un apartament (care nu ne intereseaza) si o cota parte dintr-un loc de veci intr-un cimitir. Acesta ne intereseaza, caci actul de concesiune asupra locului de veci, pe care suntem mentionati patru veri si unchiul decedat, nu a fost actualzat. Varul nostru (fiu al acestui unchi) zice nu are bani sa deschida succesiune. Am doua intrebari: 1. Varul poate deschide succesiune partiala, doar pentru locul de veci? 2. Ce putem face noi, verii care suntem pe actul de concesiune ca sa intram in leglitate si sa nu intampinam greutati in cazul in care ar fi nevoie sa folosim acel loc de veci?

Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:17, 5 Mai 2016
Nu se poate deshide succesiune partiala,mergeti la Administratia cimitirului cu actele pe care le aveti.
Nu se poate deschide succesiune partiala
Partile interesate pot demara dezbaterea succesiunii
din raspunsul dumneavoastra am inteles ca nu se poate deschide succesiune partiala, dar in practica am intalnit persoane care au deschis succesiunea partiala "completand" masa succesorala cu cele omise ceva mai tarziu(nu la distante foarte mari).
Spre exemplu defunctul avea o masina mostenitorii au dorit sa o vanda, au facut succesiunea pe masina au vandut-o si mai tarziu pe imobilele/terenurile mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune in scopul transcrierii actului de concesiune loc de veci iordantonio iordantonio Administratia cimitirului imi cere sa reinoiesc un act de concesiune vechi din 1985 in care sunt trecut [u]eu[/u], cu 1/8 din locul de veci,[u] trei unchi[/u] ... (vezi toată discuția)
Act deconcesiune crystyna04 crystyna04 Pot vedea un act de concesiune care era la Arhiva Notarilor Publici si acum e la Camera notarilor publici si sa fac un xerox dupa el?Tata,in 1995 i a dat ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare la obtinerea locului de veci a surorii noastre? cool_girl_em cool_girl_em Sora noastra are loc de veci cu 4 nivele. De curand a decedat dar contractul de concesiune era pe numele ei. In el scrie clar ca pot fi inhumati in acest loc ... (vezi toată discuția)