avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii de plata curatenie subsol bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii de plata curatenie subsol bloc

in cazul in care 5 oameni au facut curatenie in subsolul unui bloc cum se platesc ei si ce obligatii de plata catre anaf are asociatia de proprietari.(conventie de lucru,proces verbal de prestari servicii)(banii sunt impozitati de catre AS.PR. sau muncitorii trebuie sa-si declare veniturile tinand cont ca nu sunt prestari de servicii cu caracter permanent nu se regasesc decat odata in acest an in plati):((
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:08, 6 Mai 2016
In astfel de cazuri,asociatia de proprietari incheie contract de prestari servicii
In urma acestui contract de prestari servicii se intocmeste un stat de plata si se calculeaza, pornind de la suma bruta, CASS (5.5%) si tot de la suma bruta impozitul de 16%.
Aveti grija ca suma bruta sa fie mai mare, astfel incat scazand din ea CASS-ul si impozitul, sa ramaneti cu venitul net, acela pe care il dati oamenilor in mana.

Suma pe care o repartizati pe lista de intretinere este venitul net + CASS + impozit.

Se completeaza declaratia 112 cu aceste venituri in sectiunea C, in mod exceptional pentru luna in care ati intocmit acel stat pentru prestari servicii si se plateste la stat pe langa sumele achitate in mod curent, impozitul marit cu impozitul din statul de prestari sericii, iar contributia la bugetul asigurarilor sociale marita cu CASS-ul din acest stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare curatenie subsol Argi76 Argi76 buna ziua , acum 2 ani s-a facut curatenie subsol din fodul de reparatii ,lucrarea am facuto constituind un proces verbal in care a semnat comitet presedinte ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii Buna seara . As avea cateva intrebari legate de contractele de prestari servicii ,va rog sa ma lamuriti , pe exemplul neactualizat prezentat mai jos: nume ... (vezi toată discuția)