Buna ziua!
in 2009 am infiintat o firma de consultanta,firma care nu a avut niciodata activitate.Eu locuiesc in strainatate si asi vrea sa lichidez firma.La ce ma pot astepta in situatia in care niciodata nu am depus vreun document la ag fiscala precum ca nu am activitate.Am deschis-o pur si simplu,apoi am fost nevoita sa plec in strainatate unde mi se oferise un contract de munca.probabil ca o sa fiu nevoita sa platesc vreo amenda,la ce ma pot astepta cind vin?Vreau sa fiu pregatita.Ideea e ca la domiciliul unde am sediu social locuieste tot timpul cineva,insa niciodata nu am primit corespondenta.
Multumesc,
Elena
Ar trebui, în primul rând, să fie obținute informații despre starea firmei. Aceste informații trebuie obținute de la Registrul Comerțului și de la ANAF. Firma poate fi lichidată dacă nu are datorii către ANAF. Dvs sunteți asociat unic și administrator al firmei?
Sigur,sunt administrator si nu am asociati.
Cine ar putea obtine informatiile aceste pentru mine?
ideea e ca vreo 2-3 luni cineva imi depunea un document la administratia financiara precum ca nu am activitate,apoi persoana respectiva a renuntat sa o mai faca.Eu cind am plecat din tara ,am plecat pentru un contract de 5 luni,care sa prelungit si m-am intors dupa 2 ani.Problema a fost ca nu prea aveam bani si mi-a fost teama sa merg sa ma interesez,teama de amenda,de interdictia de a parasi tara...ANAFUL in diaspora e vazut ca un bau-bau.
Un împuternicit poate face asta, avocat (în baza împuternicirii avocațiale) sau o persoană fizică pe care să o împuterniciți (în baza unei procuri speciale dată la un notar din străinătate sau la consulat).
Pentru situația firmei se poate lua de către orice persoană un certificat constatator de informare. La ANAF este nevoie de împuternicire avocațială sau de procură specială.
Imputernicire
alina240
O cunostinta detine o firma, fara activitate si momentan este plecat in strainatate. Datorita faptului ca nu este in tara si ar fi ceva documente ale firmei de ... (vezi toată discuția)
Divort
ionela20111
am avut prima infatisare intr-un proces de divort pe data de 27.10.2010
am un copil de 3 ani si 7 luni,pe care as fi vrut sa il iau cu mine in cipru ,la sora ... (vezi toată discuția)