avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in timpul CIM PE DURATA DETERMINATA (urgent)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in timpul CIM PE DURATA DETERMINATA (urgent)

Am un cim pe durata determinata care expira chiar in data cand trebuie sa nasc adica 15 mai 2016. De la "primarie" mi s-a spus ca nu pot intra in cic deoarece nu mai sunt angajata in cele 42 zile dupa ce nasc si deci nu mai am de unde intra in postnatal pt ca apoi sa intru in cic. mentionez ca momentat sunt in prenatal iar angajatotul m-a asigurat ca nu ar fi probleme . Care este de fapt realitatea si ce ar trebui sa fac pentru a beneficia sigur de indemnizatie cc????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 6 Mai 2016
Realitatea este ca, Primaria v-a indus in eroare.

1. Contractul individual de munca incheiat pe perioada determinata inceteaza de drept, conform art.56 alin.1 lit.i C.mun., la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care persoana incadrata se afla la acea data, daca nu se decide prelungirea duratei c.i.m.

2. In aceasta situatie aveti doua posibilitati :
- fie va depuneti actele la AJOFM, pentru somaj
Detalii gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/for...

- fie sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita
.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

OUG 158/2005
art.32
1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenţie.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfăşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti.



as putea intra in somaj la 2 sau 3 zile dupa ce nasc....?cred ca este mai plauzibil sa depun concediul postnatan de 42 zile direct la casa judeteana de sanatate. Sa inteleg ca de indemnizatie cc voi putea beneficia tinand cont ca inclusiv in luna nasterii copilului am realizat venituri!?
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.(de exemplu, a beneficiat de indemnizatia de somaj, de concediu pentru cresterea copilului, de concediu fara plata pentru cresterea copilului, de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate , eleva la zi, studenta la zi etc.)

Pentru luna naşterii copilului se iau în calcul veniturile nete cuvenite pentru acea lună (venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat în toată luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare cam urgenta Ruxandra2019 Ruxandra2019 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt cadru didactic necalificat si lucrez de doi ani. Pe data de 14 iunie mi se incheie contractul. Eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil AnnaMaria123 AnnaMaria123 Buna seara, Sunt insarcinata in 4 luni si jumatate si sunt angajata de aproximativ 3 luni si jumatate insa durata contractului este pe perioada determinata de ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu crestere copil daca firma e in insolventa? codreasa codreasa buna, sunt angajata la o firma din 04.12.2013 intre timp am ramas insarcinata, firma a intrat in insolventa, salariile nu le\'am mai primit din 01.01.2014, iar ... (vezi toată discuția)